Vágólapra másolva!
Az idegenbeli 1-0-s vereség után a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának visszavágóján 3-0-s győzelmet aratott a Debrecen az albán Skenderbeu ellen. Kondás Elemér elégedett volt a látottakkal, kollégája, Stanislav Levy azt mondta, bíztak a továbbjutásban, ám végül vereséget szenvedtek.

"A játékosok úgy álltak ehhez a mérkőzéshez és úgy teljesítettek, ahogy az előző idényben megszokhattuk. Küzdöttek az első perctől az utolsóig minden labdáért, rengeteg helyzetet sikerült kialakítaniuk. Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, de úgy gondolom, megérdemelten jutottunk tovább" - nyilatkozta Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője a Nyíregyházán 3-0-ra megnyert összecsapás után.

Arra a kérdésre, hogy a következő körben a fehérorosz BATE Boriszov, vagy a macedón Vardar közül melyik lenne a kedvezőbb ellenfél, nem tudott válaszolni, ahogy Kondás fogalmazott, azzal küzdenek meg, amelyik továbbjut szerda este. A BATE Boriszov hazai pályán 3-2-es előnyt szerzett egy hete. A szakember hozzátette, a visszavágót személyesen tekinti meg segítője, Sándor Tamás, így több információt tud begyűjteni az ellenfélről.

"A következő napokban arra kell figyelni, hogy a játékosok megfelelően kipihenjék magukat, regenerálódjanak, ugyanis szombaton rangadót játszunk a Győr ellen az NB I-ben. Megpróbálunk majd valószínűleg frissíteni" - mondta Kondás Elemér.

Stanislav Levy, a Skenderbeu edzője szomorúan értékelt, elmondta, hátrányban is próbáltak újítani, de nem jártak sikerrel.

"Tudtuk már a meccs előtt, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, és ez már az első percekben be is bizonyosodott" - mondta Levy. "Igyekeztünk jól felkészülni a Debrecenből, ezért bíztunk a továbbjutásban, ám végül vereséget szenvedtünk. Úgy gondolom, a második vagy a harmadik gólt megakadályozhattuk volna, de nem koncentráltunk eléggé. Még 1-0-nál arra próbáltunk játszani, hogy ez az eredmény akár továbbjutást is érhet, de miután ellenfelünk megszerezte a második gólt, nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Kétgólos hátrányban is igyekeztünk újítani, de a továbbjutáshoz szükséges gólt nem tudtuk megszerezni.