Vágólapra másolva!
Két elképesztő meccset hozott a labdarúgó Bajnokok Ligája első két negyeddöntőjének visszavágója. A Real Madrid 1-0-ra vezetett a Galatasaray otthonában, a törökök azonban zsinórban három gólt lőttek, és bár 3-2-re megverték a spanyol sztárcsapatot, így is Ronaldóék jutottak tovább. A Málaga már szinte a BL-elődöntőben érezhette magát, hiszen a 90. percben még 2-1-re vezetett Dortmundban, ám a Borussia a hosszabbításban fordított, és a 3-2-es győzelemmel továbbjutott. A második málagai, és a mindent eldöntő dortmundi gól is lesről született.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
Borussia Dortmund (német) - Málaga (spanyol) 3-2 (1-1) - élő közvetítés
gól
: Lewandowski (40.), Reus (91.), Santana (93.), illetve Joaquin (25.), Eliseu (82.)
Továbbjutott: a Dortmund 3-2-es összesítéssel.

Galatasaray (török) - Real Madrid (spanyol) 3-2 (0-1) - élő közvetítés
gól:
Eboue (57.), Sneijder (70.), Drogba (72.), illetve Ronaldo (6., 93.)
kiállítva: Arbeola (90., Real)
Továbbjutott: a Real Madrid 5-3-as összesítéssel.

Parádés koreográfia a BL-ben

A Málaga bátran kezdte a Borussia elleni találkozót, és bár a folytatásban átadta a teret az ellenfélnek, ekkor sem került nyomás alá a kapuja. Sőt, az első helyzetét gólra is váltotta a BL-újonc, Joaquín lőtt szép gólt egy látványos csel után (0-1). A Dortmundnak néhány percre sikerült a szükséges fordulatszámra felpörgetnie támadásait, és ki is egyenlített, Reus zseniális sarkazása után Lewandowski váltotta gólra a ziccert (1-1).

Forrás: AFP/Odd Andersen
Lewandowski egyenlített AFP/Odd Andersen


Ezzel együtt a hazaiak nem igazán találták az ellenszert a vendégek remekül szervezett védekezésére, a szünet előtt pedig egy újabb vendéghelyzet jelezte, hogy a németeknek nehéz dolguk lesz a folytatásban. A szünet után Joaquín fejesénél Weidenfeller hatalmas bravúrja mentette meg a Dortmundot a még nagyobb bajtól. A kapus mentése után végre focizni kezdtek a hazaiak, és sikerült is beszorítaniuk az ellenfelet, de akárcsak az odavágón, a legnagyobb helyzeteket is kihagyták Götze és Reus révén, Willy kétszer is lábbal mentett hatalmas ziccerben.

Megismétlődött a manchesteri csoda

A futball jól ismert forgatókönyve (a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat című közhely) a 82. percben érvényesült, Eliseu büntette meg a kitámadó Dortmundot, lesről lőve a hálóba (1-2). A németeknek a ráadás kezdetéig helyzetig sem sikerült eljutniuk, csendes beletörődéssel darálták az utolsó perceket.

Forrás: AFP/Patrik Stollarz
Bender és Julio Baptista nagy csatát vívott a középpályán AFP/Patrik Stollarz


A 91. percben aztán egy beívelt labda átszállt a pocsékul helyezkedő spanyol védők feje fölött, három dortmundit találva egyedül a kapu előtt, bár megpróbálták, ezt már nem tudták kihagyni a hazaiak, és Reus valahogy a kapuba szerencsétlenkedte a labdát (2-2). Két perc volt hátra a ráadásból, ez elég is lett a Dortmundnak, egy belőtt labda után Felipe Santana tíz centiről kotorta be az elődöntőt érő gólt. (3-2) A skót bíró visszaadta tartozását, ezt a találatot is leshelyzet előzte meg. A Dortmund utoljára 1998-ban jutott négy közé a Bajnokok Ligájában, egy évvel azelőtt megnyerte a sorozatot, azóta viszont az egyenes kieséses szakaszig sem jutott el.

A német csapat megismételte a Manchester United 1999-es Bayern München elleni fordítását, az BL-győzelmet ért, ez elődöntőbe jutást. A gólok is hajszálpontosan ugyanabban az időpontban estek, a 14 évvel ezelőtti BL-döntőben Sheringam a 91., Solskjaer a 93. percben talált be, 2-1-es győzelemhez segítve a MU-t.

A Dortmund-Málaga meccs góljai:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=VWfxcKVmiF3LzdOM


A Galatasaraynak a Madridban elszenvedett 3-0-s vereség után alapból lehetetlen küldetésnek tűnt a továbbjutás kiharcolása a Real ellen, főleg úgy, hogy legeredményesebb játékosa, a nyolc góllal a Bajnokok Ligája góllövőlistájának második helyén álló Burak Yilmaz eltiltás miatt nem játszhatott. Nyilván akadt néhány fanatikus török szurkoló, aki azt hitte, hogy van esélye a Galatának, de őket Cristiano Ronaldo már a hetedik percben lehűtötte, miután közelről a kapuba lőtt. (1-0)

Ekkor már 4-0 volt az összesítésben, ami azt jelentette, hogy a hazaiaknak öt gólt kellett volna rúgniuk. Ezután azonban nem az történt, amit várni lehetett volna, azaz, hogy a hírhedten remekül kontrázó Real megszórja ellenfelét, a spanyolok elkényelmesedtek, a Galata pedig a második félidőre felszívta magát. Ehhez kellett Eboué elképesztő bombagólja is, a korábbi Arsenal-védő a BL-szezon egyik legnagyobb gólját lőtte. (1-1)

Forrás: AFP/Javier Soriano
Eboué védhetetlen lövést ereszett Diego López kapujára AFP/Javier Soriano


Több sem kellett a török szurkolóknak, azonnal felrobbantották az isztambuli stadiont, és fel is tüzelték a csapatot, amely sorra dolgozta ki a helyzeteket a végső sípszót epekedve váró Real Madrid ellen. A 70. percben aztán Sneijder egy parádés átvétellel átverte Varane-t, és magabiztosan a kapuba passzolt (2-1), majd egy perc múlva jött a Galata másik sztárja, Drogba. Ha az elefántcsontparti Eboué a BL legnagyobb gólját lőtte, akkor honfitársa a legzseniálisabbat, a veterán csatár sarokkal továbbított a kapuba egy jobb oldali beadást. (3-1)

Forrás: AFP/Javier Soriano
Ronaldóék végül örülhettek AFP/Javier Soriano


Összesítésben ekkor 4-3-ra vezetett a Real Madrid, Mourinho azonnal reagált, behozta Benzemát, aki a 93. percben adott is egy gólpasszt Ronaldónak. A góllövőlistát 11 találattal vezető portugál beállította a 3-2-es végeredményt, ezzel a Real Madrid 5-3-as összesítéssel bejutott az elődöntőbe.

A Galatasaray-Real Madrid meccs góljai:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=SmTDiTPpumYAyVOw