Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtökön felfüggesztette a Fenerbahce büntetését, így a török együttes részt vehet a labdarúgó Bajnokok Ligája mostani idényében.

A hírt Aziz Yildirim klubelnök jelentette be az egyesület hivatalos televíziós csatornáján.

A török klubot az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága korábban két évre kizárta a kontinentális versenysorozatokból, mert 2011-ben a török bajnokságban mérkőzéseket manipuláltak.

A Fenerbahce mellett megbüntették a Besiktast is, amelyet egy évre zártak ki.

A CAS úgy döntött, hogy az ügy megtárgyalásáig felfüggeszti Fenerbahce, valamint a Besiktas büntetését, így pénteken előbbi gárda a BL, utóbbi pedig az Európa Liga sorsolása alatt lesz érdekelt.

Előbbi gárda esetében augusztus 28-án, utóbbinál pedig két nappal később hozzák meg a végső döntést.

A törökországi bundabotrány 2011-ben robbant ki, miután a rendőrség több mint tíz élvonalbeli mérkőzésről derítette ki, hogy manipulálták. Nyolc klub volt érintett és 14 játékos volt a vádlottak között.

A török bíróság első fokon 93 embert ítélt el, köztük a Fenerbahce elnökét, aki több mint hat év börtönt kapott. Igaz, fellebbezett, és jelenleg szabadlábon védekezhet. A botrány kirobbanása után a Fenerbahcét, amely megnyerte a 2010-2011-es bajnokságot, a török szövetség visszaléptette a Bajnokok Ligájától.