Vágólapra másolva!
Két Bajnokok Ligája-mérkőzésről tiltotta el a játékvezetőket hevesen kritizáló Jürgen Kloppot, a Borussia Dortmund vezetőedzőjét az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

A szervezet múlt kedden egy találkozóról már eltiltotta a szakembert, de ügyét szerdán tárgyalta, s úgy döntött, Klopp a következő BL-meccsen sem ülhet le a kispadra. Az egy összecsapásra szóló büntetést a tréner kedden, az Olympique Marseille ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen letöltötte, de a mostani határozat nyomán október 22-én, az Arsenal elleni idegenbeli találkozón is a lelátóról kell majd figyelnie tanítványait.

Klopp a BL első fordulójában, a Napoli otthonában 2-1-re elveszített találkozón azért keveredett vitába a bírókkal, mert úgy látta, hogy a sérülés miatt ápolásra szoruló védőjét, Neven Suboticot hosszú ideig nem engedték vissza a pályára. Pedro Proenca portugál játékvezető a tribünre küldte a szakembert, aki később elnézését kért heves kirohanásáért.

Ezért tiltották el Kloppot Forrás: ZDF

A Dortmund csütörtökön, honlapján hozta nyilvánosságra az UEFA döntését, s jelezte, megfontolja a fellebbezés lehetőségét.

A BL F csoportjában két forduló után a hatpontos Arsenal áll az élen, a Borussiának és a Napolinak 3-3 pontja van, az utolsó helyen álló Marseille pedig még pont nélküli.