Vágólapra másolva!
Bár a Real Madrid nyerte a BL-elődöntő első mérkőzését, a vesztes Bayern München oldalán sem volt temetői a hangulat, Josep Guardiola és Arjen Robben is optimista a visszavágó előtt. A Real edzője, Carlo Ancelotti Cristiano Ronaldót és Gareth Bale-t dicsérte.

"Mindennel elégedett vagyok, az eredménnyel és a mutatott játékkal is, bár kicsit félénken kezdtünk, de a második félidőben már kontrolláltuk a meccset, annak ellenére, hogy a Bayernnel volt többet a labda. Jól védekeztünk, és Cristiano Ronaldo és Bale is kiválóan teljesített, annak ellenére, hogy egyikük sem volt teljesen egészséges. Münchenben is azzal a szenvedéllyel és önbizalommal kell játszanunk, amivel az első meccsen. Nem tudom, mi vár ránk, de bizakodó vagyok" - értékelt az 1-0-ra megnyert első felvonás után Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője.

Kollégája, a Barcelonával kétszeres BL-győztes Josep Guardiola azt mondta, optimistább most, mint az első találkozó előtt. "Minden jól csináltunk, azt leszámítva, hogy nem nyertünk, de ilyen klasszisok ellen ezzel az eshetőséggel is számolni kell. A Real a legjobban kontrázó csapat a világon, és a meccs úgy alakult, ahogy szerették volna. Büszke vagyok a csapatra, remélem, tudunk még fejlődni a visszavágón, ahol mindent beleadunk majd, hogy odaérjünk a döntőbe" - nyilatkozta Guardiola.

Edzőjével egyetértett a holland szélső, Arjen Robben is, aki azt mondta, nem fél a kieséstől, mert bár a Real szuper csapat, az első meccsen is a Bayern dominált.