Egy kiállítás segített a Loki BL-továbbjutásában

Debrecen, Conor Devlin, Jaimie McGovern, Dalibor Volas, Cliftonville
Debrecen, 2014. július 22. Az északír Conor Devlin (b) és Jaimie McGovern (j), középen a debreceni csapatban játszó Dalibor Volas a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott DVSC-TEVA - Cliftonville visszavágó mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2014. július 22-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
145 perc gólképtelenség után egy piros lap segített a Debrecen labdarúgócsapatának abban, hogy legyőzze az északír Cliftonville együttesét a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának visszavágóján. A Loki végül 2-0-ra nyert, és készülhet a fehérorosz BATE Boriszov elleni csatára.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, visszavágó
Debrecen - Cliftonville 2-0 (0-0) - az élő közvetítés
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 11 ezer néző
v.: Vlado Glodjovic (szerb)
Debrecen: Novakovic - Jovanovic, Máté, Mészáros, Korhut - Szakály (Vadnai, 72.), Mihelic, Varga J., Bódi (Zsidai, 80.) - Volas, Sidibe
Cliftonville: Devlin - McGovern, Flynn, Scannel, Seydak - Cosgrove (Smyth, 56.) - Curran, Johnston, Catney (Caldwell, 82.), Donnelly - Garrett (Winchester 62.)
gól: Mihelic (55.), Sidibe (79.)
sárga lap: Mészáros (43.), illetve Flynn (34.), Devlin (45.)
piros lap: McGovern (54.)
Továbbjutott: a Debrecen, 2-0-s összesítéssel.

Egy hete meglepetésre csak egy szerény gól nélküli döntetlenre futotta a Debrecen erejéből az északír bajnok Cliftonville otthonában a Bajnokok Ligája-selejtező második körében első mérkőzésén. Nem véletlen, hogy Kondás Elemér támadóbb szellemű csapatot ígért, ennek megfelelően kezdőbe jelölte a sérüléséből felépült csapatkapitányt, Szakály Pétert, de ott volt a pályán Rene Mihelic és Dalibor Volas is.

Devlin kapus nagyon jól védett Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Sokkal kreatívabban kell futballoznunk" - fogalmazott Kondás, és tanítványai ennek megfelelően kezdtek. Az első negyedórában négy helyzet is akadt, de a jobbnál jobb lehetőségek is kimaradtak. Devlin kapus kiválóan védett, Volas csak a lécet találta el, így a félidőben még nem dőlt el semmi.

Ki tudja, mit hozott volna a második játékrész, ha McGovern utolsó emberként nem követ el piros lapot érő szabálytalanságot. A nagy mezőnyfölényben játszó Debrecen azonnal vezetést is szerzett Mihelic kiváló szabadrúgásával, és miután tíz emberrel már kósza ellentámadásra sem futotta az északírek erejéből, Sidibe a hajrában csak a kegyelemdöfést adta meg a vendégeknek.

Bódi Ádám játékára sem lehetett panasz Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Loki következő ellenfele a fehérorosz BATE Boriszov lesz, miután a hazai 0-0 után 1-1-re végzett az albán KS Skënderbeu otthonában, és idegenben szerzett góllal továbbjutott. A felek 2012-ben ugyancsak a BL-selejtező harmadik fordulójában találkoztak, akkor a BATE 3-1-es összesítéssel továbbjutott.