Egyetlen csapat örülhet a BL-playoffban

Isztambul, 2014. augusztus 19.
Olivier Giroud, az angol Arsenal (b) és Necip Uysal, a török Besiktas  játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőe 4. fordulójának első mérkőzésésén Isztambulban 2014. augusztus 19-én. (MTI/EPA/Tolga Bozoglu)
Isztambul, 2014. augusztus 19. Olivier Giroud, az angol Arsenal (b) és Necip Uysal, a török Besiktas játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőe 4. fordulójának első mérkőzésésén Isztambulban 2014. augusztus 19-én. (MTI/EPA/Tolga Bozoglu)
Vágólapra másolva!
A Leverkusen idegenben nyert a Bajnokok Ligája felé vezető utolsó akadály odavágóján, Gulácsi Péter csapata, a Salzburg otthon győzött, az Arsenal és a Napoli szenvedett.

Kedden játszottak a nagyobb nevű csapatok a Bajnokok Ligája rájátszásában, bár szerdán lép majd pályára többek közt a Debrecent kiejtő BATE Boriszov.

Ezúttal viszont olyan rangadókat láthattunk, mint a Napoli-Bilbao, amely előtt a hazaiak edzője, Rafa Benítez elmondta: Gonzalo Higuaín nincs még tökéletes állapotban a vb óta. Ehhez képest ő egyenlített, életben tartva a délolasz reményeket, bár a spanyolországi visszavágó kőkemény lesz.

Az Arsenal Törökországban nem bírt a Besiktassal. Slaven Bilic edző már a meccs előtt is keménykedett ("nem a mezcseréért játszunk"), a találkozón pedig egyszer közvetlen közelről Milorad Mazic bíró arcába üvöltött. A szerb nem adott piros lapot a horvátnak, a pályán pedig a fiúk nem lőttek gólt.

Olivier Giroud vs Necip Uysal. Nem bírtak egymással Forrás: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Gulácsi Péter pedig a 91. percig nem kapott. A Salzburg kapusa a Malmőt blokkolta, s mivel a társak elöl kettőt is lőttek, egészen a hajráig úgy tűnt, remek helyzetből várják a jövő szerdai visszavágót.

Benne volt a gólban Gulácsi?

A Köbenhavn-Leverkusen nézői az első félidőben öt gólt láthattak, a másodikban viszont egyet sem, a csatából a németek jöttek ki jól.

Bukarestben Alexandru Chipciu a hajrában lőtte a Steaua győztes gólját.

Bajnokok Ligája-playoff, első meccsek:
Salzburg (osztrák)-Malmö (svéd) 2-1 (1-0)
gól: Schiemer (16.), Soriano (54.), illetve Forsberg (91.)

Steaua (román)-Ludogorec (bolgár) 1-0
gól: Chipciu (88.)

Besiktas (török)-Arsenal (angol) 0-0

Köbenhavn (dán)-Bayer Leverkusen (német) 2-3 (2-3)
gól: Jörgensen (9.), Amartey (13.), illetve Kiessling (5.), Bellarabi (31.), Szon Heung-Min (42.)
piros lap: Ramsey (Arsenal, 80.)

Napoli (olasz)-Athletic Bilbao (spanyol) 1-1 (0-1)
gól: Higuaín (68.), illetve Muniain (41.)

szerdán:
AaB (dán)-APOEL (ciprusi)
Slovan Bratislava (szlovák)-BATE Boriszov (Belorusz)
Standard Liege (belga)-Zenit (orosz)
Lille (francia)-Porto (portugál)
Maribor (szlovén)-Celtic (skót)

Mindegyik meccs 20.45-kor kezdődik.