Vágólapra másolva!
Nem biztos, hogy lesz ennél nagyobb sztori a mostani Bajnokok Ligája-sorozatban, a bolgár Ludogorec úgy jutott a főtáblára, hogy a Steaua elleni büntetőpárbajnál a kiállított kapus helyett egy mezőnyjátékos állt be, aki kétszer is védeni tudott.

Már az sem volt mindennapi, ahogy hosszabbításra mentette a meccset a tavaly az EL-ben is nagyot menetelő Ludogorec, a 90. percben még továbbjutásra állt az első meccset 1-0-ra megnyerő Steaua, amikor egy szöglet után az egyik vendégvédő röviden fejelte ki a labdát, Wanderson pedig kapásból óriási gólt akasztott.


A hosszabbításban már kissé fáradtan gyűrték egymást a felek, majd a 119. percben jött egy nagy fordulat, Sztojanov, a bolgárok kapusa szabálytalankodott a kiugró Varelával szemben, amiért piros lapot kapott. Mivel már nem volt több cserelehetőség, így a hátralévő pár percre egy mezőnyjátékos, a román Cosmin Moti állt be, aki korábban hét évig játszott a Steaua nagy riválisánál, a Dinamo Bucurestinél, aki lehúzott egy beadást, de az igazi hőstett a büntetőpárbajban következett.

Moti az első körben berúgta a saját büntetőjét, majd a másodikban jóvátette Wanderson hibáját, amikor kivédte Pirvulescu lövését. Az első öt körben nem dőlt el a párharc, így folytatódott az orosz rulett, amiből a Ludogorec jött ki győztesen mert Moti megfogta Rapa lövését is. A bolgár csapat először jutott be a BL csoportkörébe.


Bajnokok Ligája, playoff, visszavágó, bajnokok ága:

Ludogorec (bolgár) - Steaua (román) 1-0 (0-0, 1-0, 1-0) - tizenegyesekkel: 6-5
gól: Wanderson (90.)
továbbjutott: a Ludogorec, 1-1-es összesítéssel, büntetőkkel

A többi szerdai BL-meccs eredményét itt találja.

A csoportkör 32 csapatos mezőnye:
Real Madrid (címvédő, spanyol), Athletic Bilbao (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), FC Barcelona (spanyol), Arsenal (angol), Chelsea (angol), FC Liverpool (angol), Manchester City (angol), Bayer Leverkusen (német), Bayern München (német), Borussia Dortmund (német), FC Schalke 04 (német), Juventus (olasz), AS Roma (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Monaco (francia), Benfica (portugál), FC Porto (portugál), Sporting (portugál), CSZKA Moszkva (orosz), Zenit (orosz), Ajax (holland), Anderlecht (belga), FC Basel (svájci), Galatasaray (török), Olimpiakosz (görög), Sahtar Donyeck (ukrán), APOEL (ciprusi), NK Maribor (szlovén), BATE Boriszov (fehérorosz), Malmö (svéd), Ludogorec (bolgár)