Tűzriadóval zökkentenék ki a Bayernt az oroszok

David Alaba, Thomas Müller, Dante, Mario Götze, Bayern München
GERMANY, Munich : (L-R) Bayern Munich's Austrian defender David Alaba, Bayern Munich's striker Thomas Mueller, Bayern Munich's Brazilian defender Dante and Bayern Munich's midfielder Mario Goetze celebrate after the first goal during the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich vs SC Paderborn 07 in Munich, southern Germany on September 23, 2014. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
Helyi idő szerint éjszaka háromnegyed 12-kor megszólaltak a moszkvai Ritz Carlton hotel tűzjelzői, így a vendégeknek - köztük a CSZKA elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre készülő Bayern München labdarúgóinak - el kellett hagyniuk az épületet.

Nyugtalan éjszakája volt a Bayern München labdarúgóinak, a német együttest ugyanis legszebb álmából verte fel a tűzjelző éles hangjai a moszkvai Ritz Carlton hotelben. A keddi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre készülő együttest helyi idő szerint 23.46-kor ébresztette a tűzriadó.

"Mindenkinek el kellett hagynia a hotelt, de végül minden rendben volt, a játékosok és az edzők reggel egy órával többet alhattak" - twittelte a hírt Markus Hörwick, a klub szóvivője.

Müllerék a hotel előtt töltöttek némi időt Forrás: AFP/Christof Stache

A T-online.de beszámolója szerint a játékosok félórát ácsorogtak a szálloda előtt takarókba burkolózva, majd átmentek egy közeli étterembe. A csapat kedden a CSZKA Moszkvával játszik BL-csoportmérkőzést az orosz fővárosban.

Már a Debrecen is járt így

Hogy a tűzriadó szándékos volt vagy sem, nem tudni. De a hasonló esetek nem ritkák, 2009-ben az Újpest-Steaua Európa Liga selejtező előtt a román csapat budapesti szállodájában történt bombariadó, de ugyancsak öt éve a Debrecen játékosait is tűzriadó verte fel egy kalmari hotelben a Bajnokok Ligája-visszavágója előtt.