Elvesztette szüzességét a Barca

Salvatore Sirigu, Blaise Matuidi, PSG, foci
FRANCE, Paris : Paris' Italian goalkeeper Salvatore Sirigu (R) celebrates with Paris' Paris' midfielder Blaise Matuidi (C) at the end of the UEFA Champions League football match Paris Saint-Germain (PSG) vs Barcelona (FCB) on September 30, 2014 at the Parc des Princes stadium in Paris. Paris won 3-2. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Nagy mérkőzést játszott, de elvérzett Párizsban a Barcelona labdarúgócsapata, a katalánok hálója a szezon során először - majd másodszor és harmadszor - is megrezdült, így végül 3-2-re kikapott a PSG-től a Bajnokok Ligája 2. fordulójában. A Manchester City komoly lépéshátrányba került, miután nem tudta hazai pályán legyőzni a Romát. A Bayern München viszont őrzi hibátlan mérlegét, és a Chelsea is behúzta a kötelezőt.

Eredmény, Bajnokok Ligája, F csoport, 2. forduló
PSG - Barcelona 3-2 (2-1) - az élő közvetítés
Párizs, Parc des Princes
v.: Nicola Rizzoli (olasz)
PSG: Sirigu - Van der Wiel, David Luiz, Marquinhos, Maxwell - Verratti (Cabaye, 71.), Thiago Motta, Matuidi - Pastore (Chantome, 86.), Cavani, Lucas (Bahebeck, 90.)
Barcelona: Ter Stegen – Dani Alves (Sandro Ramírez, 83.), Mathieu, Mascherano, Jordi Alba - Busquets, Iniesta, Rakitic (Xavi, 69.) - Pedro (el-Haddadi, 62.), Messi, Neymar
gól: David Luiz (10.), Verratti (26.), Matuidi (54.), illetve Messi (11.), Neymar (56.)
sárga lap: Verratti (28.), Matuidi (44.), Van der Wiel (66.), illetve Dani Alves (9.).

Azzal tisztában voltak a Barcelona játékosai is, hogy egyszer minden sorozat megszakad. A katalán futballcsapat a szezon első hét tétmérkőzésén nem kapott gólt, hatszor nyert, egy hete pedig a Málagával játszott 0-0-s döntetlent.

Ilyen széria után utazhatott a Paris Saint-Germain otthonába, ahol a francia házigazda 2006 novembere óta nem kapott ki európai kupamérkőzésen (akkor a Hapoel Tel-Aviv verte 4-2-re), igaz, a helyzet nehezítette, hogy Thiago Silva mellett két támadó, Ibrahimovic és Lavezzi is kimaradt sérülés miatt.

Sirigu és Matuidi öröme érthető, a PSG legyőzte a Barcelonát Forrás: AFP/Franck Fife

Ennek ellenére már a 10. percben vezetést szerzett a hazai csapat, Lucas szabadrúgását követően David Luiz oldotta meg mintaszerűen a helyzetet (1-0) - a Barcelona hálója a nyolcadik meccsen, 671 perc után rezdült meg. Szinte az ellentámadásból jött a válasz, egy gyors kényszerítőzést követően Messi egyenlített (1-1).

A 26. percben Ter Stegen csúnyán alászaladt egy szögletnek, Verrattinak így az üres kaput kellett csak eltalálnia fejjel (2-1).

A második félidőt is lendületesen kezdte a hazai együttes, kilenc perc elteltével Van der Wiel tökéletes centerezését Matuidi a kapus lábai között lőtte a hálóba (3-1). Azonnal jött a válasz, Neymar okosan választotta a bal sarkot (3-2).

Az utolsó félórában már nem sikerült újítania a vendégeknek, így a PSG 3-2-re győzött. A csoport másik mérkőzésén az Ajax 1-1-es döntetlent játszott az APOEL vendégeként, így 2011 óta nem nyert idegenbeli BL-mérkőzést.

A játéknap további meccsei

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
E csoport:

Az E csoportban a Bayern München a második mecsét is megnyerte, miután zárt kapuk mögött idegenben 1-0-ra verte a CSZKA Moszkvát. A Manchester City viszot komoly bajba került, hiszen a müncheni vereséget követően nem tudta hazai pályán legyőzni az AS Romát sem, a döntetlennel az angoloknak egy, az olaszoknak pedig négy pontjuk van.

Manchester City (angol) - AS Roma (olasz) 1-1 (1-1)
g:
Agüero (4. - 11-esből), ill. Totti (23.)

CSZKA Moskva (orosz) - Bayern München (német) 0-1 (0-1)
gól: Müller (22. - 11-esből)

A csoport állása:
1. Bayern München 6 pont
2. Roma 4
3. Manchester City 1
4. CSZKA 0

G csoport:
A Chelsea idegenben legyőzte a portugál Sportingot, ezzel lépéselőnybe került a többi csapattal szemben, mivel a Schalke hazai pályán nem tudta megverni a Maribort.

Sporting Lisboa (portugál) - Chelsea (angol) 0-1 (0-1)
g:
Matic (34.)

FC Schalke 04 (német) - Maribor (szlovén) 1-1 (0-1)
g:
Huntelaar (56.), ill. Bohar (37.)

A csoport állása:
1. Chelsea 4 pont
2. Maribor 2
3. Schalke 2
4. Sporting 1

H csoport:
A Porto a padlóról állt fel Ukrajnában, 2-0-ra vezetett a Sahtar, de a csereként beállt Jackson Martinez az utolsó öt percben duplázott, így a csoport élén tartotta a csapatát. Az Athletic Bilbao rossz formája tovább tart, kikapott Boriszovban a fehérérosz bajnoktól.

Sahtar Donyeck (ukrán) - FC Porto (portugál) 2-2 (0-0)
g:
Teixeira (52.), Luiz Adriano (85.), ill. Jackson Martinez (89., 94. - az elsőt 11-esből)

BATE Boriszov (fehérorosz) - Athletic Bilbao (spanyol) 2-1 (2-1)
g:
Poljakov (19.), Karnickij (41.), ill. Aduriz (45.)

A csoport állása:
1. Porto 4 pont
2. BATE 3
3. Sahtar 2
4. Athletic Bilbao 1