Vágólapra másolva!
A Manchester City elsősorban csak magát okolhatja azért, amiért kétgólos előnyről nem tudta behúzni a CSZKA Moszkva elleni idegenbeli BL-találkozót, ugyanakkor az angolok Vad II István játékvezetőre is morcosak, aki egy vitatott büntetőt adott meg az utolsó percekben.

Az első félidőben még úgy tűnt, simán révbe ér a City, amely Agüero és Milner góljaival a 38. percre kétgólos vezetésre tett szert, de a CSZKA talpra állt, az elefántcsontparti Doumbia előbb szépített, majd ugyanő harcolta ki azt a tizenegyest, amellyel csapata egyenlített a 86. percben.

Ritka az olyan, amikor egy csapat nem hőzöng az ellene megítélt tizenegyes miatt, de a City-játékosok felháborodása a felvételeket látva jogosnak tűnik, mert Doumbia és Kolarov között ha volt is kontakt, az nagyon minimális volt, a CSZKA-csatár azonban olyan teátrálisan borult fel, amivel meggyőzte Vad II-t, hogy fújnia kell.

A videón 4:20-nál látható a vitatott eset:

Az angolok nem csak a CSZKA tizenegyese miatt háborodtak fel, hanem azért is, mert szerintük az első félidőben elmaradt egy büntető, amikor Ignasevics hátulról buktatta a lőni készülő Dzekót.

6:20-nál nézhető meg az Ignasevics-Dzeko affér, 5:10-nél pedig a City lesről induló, végül góllal záruló akciója:

"Néha nem értem, mi történik a pályán, és nem tudom, hová lett a józan ész? Ha valaki az első félidőben nem ad meg egy tizenegyest, akkor a másodikban miért fújja be? Természetesen tisztában vagyunk a hibáinkkal, és tudjuk, hogy csalódást keltő volt a második félidei játékunk, ennek ellenére nagyon frusztráló tud lenni ez a fajta következetlenség, és ebben a sorozatban túl sokszor sújtottak már minket a bírói hibák" - nyilatkozta a meccs után Vincent Kompany, a Manchester City csapatkapitánya.

Kompany elegánsan elsiklott fölötte, de a City második gólja is felettébb gyanús volt, Yaya Touré indítására ugyanis lesről indult be Zabaleta, akinek a visszafejelt labdáját Agüero lőtte a kapu felé, Milner pedig becsúszva továbbította a hálóba. Vad II-nek ez a második meccse volt a BL mostani idényében, és kérdés, a mostani hibáknak lesz-e következménye.