Paulo Sousáék megérdemelten ejtették ki a Liverpoolt

511785549
Liverpool's English midfielder Steven Gerrard (R) commiserates with Liverpool's English midfielder Jordan Henderson (L) after the final whistle of the UEFA Champions League group B football match between Liverpool and Basel at Anfield in Liverpool, north west England, on December 9, 2014. The final score was 1-1. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
Vágólapra másolva!
A csapatkapitány Steven Gerrard szerint a Liverpool megérdemelten esett ki a Bajnokok Ligájából.

"Hat meccsed van, hogy kivívd a továbbjutást, sajnos mi nem voltunk elég jók ehhez" - összegzett Gerrard a kedd esti, FC Basel elleni 1-1-es mérkőzés után, amelyen ő szerezte csapata egyenlítő gólját a hajrában.

A vezetőedző, Brendan Rodgers sem keresett kifogásokat a váratlan búcsúra. "Természetesen csalódottak vagyunk, de nem keresünk kifogásokat, mert volt elég meccsünk arra, hogy bizonyítsunk" - mondta a szakember, aki szerint nem a keddi, hanem a Basel elleni korábbi idegenbeli mérkőzés volt a kulcsmeccs, amelyen kiábrándítóan játszott együttese.

Gerrard (jobbra) vígasztalta csapattársait Forrás: AFP/Paul Ellis

A svájci csapat trénere, a korábban a Videotont irányító portugál Paulo Sousa történelmi és megérdemelt sikerről beszélt. "A kaland folytatódik a számunkra. Nem hinném, hogy a Liverpool nagyon rosszul játszott volna, de én szeretek a saját együttesemmel foglalkozni, és úgy gondolom, sok dolgot jól csináltunk" - lelkendezett a szakember, aki szerint egészen a hajráig a Basel volt a jobb csapat, a vége felé viszont nehéz perceket éltek át játékosai.