Suárez elintézte a Manchester Cityt

Luis Suárez, foci
UNITED KINGDOM, Manchester : Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez celebrates scoring his and his team's second goal as Manchester City's English goalkeeper Joe Hart (R) dives during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Manchester City and Barcelona at the Etihad Stadium in Manchester, northwest England, on February 24, 2015. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
Vágólapra másolva!
Egy éve kettős győzelemmel jutott tovább a Barcelona labdarúgócsapata a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben, idén a katalánok ismét megrúgták a szokásos két gólt Angliában, és 2-1-gyes előnnyel várhatják a visszavágót. A német bajnokságban bukdácsoló Borussia Dortmund elégedett lehet a hasonló eredménnyel, a Juventus elleni vereség ellenére az idegenben szerzett gól sokat érhet.

Eredmény, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Manchester City (angol) - Barcelona (spanyol) 1-2 (0-2) - az élő közvetítés
Manchester, Etihad Stadion, 45 000 néző
v.: Brych (német)
Manchester City: Hart - Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy - Nasri (Fernandinho, 62.), Fernando, Milner, David Silva (Sagna, 78.) - Agüero, Dzeko (Bony, 68.)
Barcelona: Ter Stegen - Dani Alves (Correia, 75.), Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Rakitic (Mathieu, 71.), Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar (Pedro, 80.)
gól: Agüero (69.), illetve Suárez (16., 30.)
sárga lap: Clichy (59., 73.), Fernando (90.), illetve Rakitic (41.), Alves (45.), Adriano (88.)
piros lap: Clichy (73.)

Egy éve ugyancsak az egyenes kiesés első körében találkozott egymással a Manchester City és a Barcelona labdarúgócsapata a Bajnokok Ligájában. Akkor a spanyolok kettős győzelemmel jutottak tovább, úgy, hogy az első meccset 2-0-ra megnyerték idegenben Lionel Messi és Dani Alves góljával, a visszavágón pedig 2-1-re győztek úgy, hogy ugyanez a két játékos talált be Joe Hart kapujába.

"Tavaly minden más volt, akkor két hónap alatt 19 meccset játszottunk, nem voltunk a legjobb passzban. Megpróbáltuk megváltoztatni a stílusunkat, de nem jött be. Most viszont a saját futballunkat játsszuk" - nyilatkozta Manuel Pellegrini, a Manchester City menedzsere.

Az angoloknak lehetett is önbizalmuk, hiszen a hétvégén nagyon, 5-0-ra elverték a Newcastle-t, míg a Barcelona óriási meglepetésre otthon kapott ki a Málagától 1-0-ra.

Luis Suárez Forrás: Origo

Luis Enrique, a Barcelona edzője azt fejtegette, hogy egy mérkőzésből nem szabad semmilyen következtetést levonni, csapata a bajnokin is felkészült volt, csak nem jött ki a lépés.

A két kezdőcsapatban komolyabb meglepetés nem akadt, a City két csatárral, Agüeróval és Dzekóval rohamozott, a másik oldalon Xavi a kispadra került, így Iniesta, Busquets és Rakitic alkotta a középpályát Messiék mögött.

Pellegrini a meccs előtt arra figyelmeztetett, hogy 180 perc alatt kell kiharcolni a továbbjutást, de ehhez sokat segítene, ha nem kapna gólt a csapat hazai pályán. 16 percig sikerült csupán tartani a tervet, akkor Luis Suárez megszerezte a vezetést a Barcelonának (0-1).

A 26. percben a tökéletesen kimozduló Hart kapus még menteni tudott Suárez elől, de négy perc múlva Jordi Alba centerzésére úgy dobta be magát az ötösre az uruguayi csatár, ahogy tanítják (0-2).

Az első félórában a Barca hétszer próbálkozott kapura lövéssel, háromszor eltalálta a kaput és két gólt szerzett. A hazaiaknál három tétova próbálkozás volt csupán feljegyezhető, minden különösebb eredmény nélkül.

A hajrában még Messi elől mentett Hart, majd Dani Alves emelt a lécre - az első 45 perc alatt a 0-2-es eredmény a Cityre nézve volt hízelgő.

Joe Hartnak sokat köszönhet a Manchester City Forrás: AFP/Paul Ellis

A második félidőt óriási lendülettel kezdték a hazaiak, Dzeko két fejese mellett Agüero lövésében is benne volt a gól lehetősége. Az argentin végül a 69. percben csak betalált, egy David Silva által lekészített labdára rárobbanva közelről lőtt a jobb felsőbe (1-2).

Megélénkült a közönség, de öt perc múlva mindenki tudta, csoda kellene az egyenlítéshez: Clichy megkapta a második sárgáját, így emberhátrányban kellett legalább megtartani az egygólos vereséget.

Ez sikerült is - a 93. percben Hart még kivédte Messi büntetőjét -, de a hazai vereség nem sok jót ígér a barcelonai visszavágó előtt.

Eredmény, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Juventus (olasz) - Dortmund (német) 2-1 (2-1)
Torino
v.: Mateu (spanyol)
Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo (Pereyra, 37.), Pogba - Vidal (Padoin, 86.) - Tévez (Coman, 89.), Morata
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (Ginter, 32.), Szokratisz (Kirch, a szünetben), Hummels, Schmelzer - Gündogan, Sahin - Aubameyang, Mhitarjan, Reus - Immobile (Blaszczykowski, 76.)
gól: Tévez (13.), Morata (43.), illetve Reus (18.)

A bajnoki tabellából kiindulva egyértelmű esélyesnek számított a Juventus, de a sorozatban három Bundesliga-meccset nyerő Dortmund az eddigi BL-formájára építve meglepetésre készült.

A 13. percben a hazaiak szereztek vezetést, Álvaro Morata lövését Weidenfeller kapus maga elé tenyerelte, Tévez viszont egy védő szorításában közelről a kapuba lőtte (1-0).

Vicces szituáció után egyenlített a Dortmund, Chiellini utolsó emberként elcsúszott, és feltartotta védőtársát, Bonuccit is. Reus köszönte a lehetőséget, és 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1).

A félidő Juventus előnnyel zárult, Pogba baloldalról tökéletesen lőtte középre a labdát, Morata pedig nem hibázott (2-1).

A második félidőben ugyan a Juventus továbbra is uralta a mérkőzést, de komoly helyzetig nem jutott el. A Dortmund elégedett lehet az eredménnyel, az idegenben szerzett gólja még sokat érhet.