Vágólapra másolva!
Tavaly júliusban a dán FCK híveit, kedden a svéd Malmö FF szurkolóit érte támadás ukrán futballhuligánok részéről. Ezúttal azonban elképzelhető, hogy nem az esti Bajnokok Ligája-meccsen érdekelt Sahtar fanatikusai a ludasak.

Kedd délután Lviv belvárosában mintegy 50 álarcos huligán minden ok nélkül rátámadt a svéd Malmö FF szurkolóira. A svéd Sydsvenskan.se beszámolója szerint a huligánok székekkel és üvegekkel dobálták meg a megijedt embereket, akik a szomszédos házakban próbáltak menedéket találni.

Szerencsére senki sem sérült meg súlyosan.

Súlyos incidens történt Lviv belvárosában Forrás: Sydsvenskan.se

A drukkerek az esti, Sahtar Donyeck elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre érkeztek az ukrán városba, de már a hétfőn is átéltek egy hasonló támadást, akkor 30 csuklyás ember támadta meg a buszukat, és egy Malmö-szurkolót kórházba is kellett szállítani.

A Karpati huligánjai támadhattak

Több svéd tanú azt mondta a Sydsvenskan érdeklődésére, hogy az elkövetők nem is Sahtarhoz, hanem a helyi Karpati Lvivhez tartoztak.

"A rendőrség tudta, hogy ez fog történni,

de ők tojtak az egészre.

Egész nap egy rendőrt sem láttunk, de a támadás után hirtelen nagyon sokan megjelentek. Nem bízom bennük" - nyilatkozta a lapnak az egyik drukker, Fredrik Persson.

Egy másik, Per Kindgren annyit fűzött hozzá: "Most már csak szeretnék hazajutni a kisfiamhoz."

Tavaly Kijevben volt balhé

Tavaly hasonló eset történt Kijevben, akkor a Dnipro-FC Köbenhavn Bajnokok Ligája-selejtező előestéjén az ukrán ultrák egy csoportja megpróbált behatolni a dán szurkolók szállodájába, majd a mérkőzésen előbb a helyi biztonsági emberekkel dulakodtak, aztán bemászva a pályára megrohamozták a vendégszektort. Az UEFA végül 50 ezer eurós büntetéssel sújtotta a Dniprót.

Két hete a lengyel Slask Wroclaw ultrái egy két évvel korábbi incidens miatt Manchesterben vettek elégtételt a Sevilla drukkerein.