A Roma edzője szerint a Barca verhetetlen

Lionel Messi, Barcelona, foci
FC Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring during the UEFA Champions League Group E football match FC Barcelona vs AS Roma at the Camp Nou stadium in Barcelona on November 24, 2015. AFP PHOTO/ PAU BARRENA
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelonától elszenvedett 6-1-es vereséget követően Rudi Garcia, az AS Roma vezetőedzője úgy vélekedett, hogy verhetetlen csapattal találkoztak kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.

Bár az AS Roma az előző két bajnoki évadban egyaránt ezüstérmes volt az olasz bajnokságban, a Bayern München elleni, tavaly 7-1-re, illetve a Barcelona elleni, most 6-1-re elvesztett BL-csoportmeccs megmutatta, hogy Európa élmezőnyétől még messze van Rudi Garcia csapata.

A francia vezetőedző nem keresett kifogásokat a lefújás után, bár a találkozót megelőzően még úgy fogalmazott, hogy senki sem legyőzhetetlen, de ezen a véleményén kénytelen volt változtatni, miután csapata gyakorlatilag esélytelennek bizonyult a katalánokkal szemben.

Csak a csoda segített volna

"Csodára lett volna szükségünk, hogy nyerjünk, de nem sikerült. Verhetetlen csapattal találkoztunk, amely csúcsformában játszik, nem véletlenül győzte le négy góllal a Real Madridot" - magyarázta Garcia. Hozzátette, a katalánok "más dimenzióban játszanak", nem lehet hatékonyan futballozni ellenük.

A rómaiak edzője azt mondta, tisztában voltak a rájuk váró feladattal, de akkor is veszítettek volna, ha Edin Dzeko belövi az első félidei ziccerét.

Forrás: AFP/Pau Barrena

"Szerezhettünk volna egy korai gólt, illetve játszhattunk volna egy kicsit szorosabban, de így is mindent megtettünk. Az elején igyekeztünk nyomást gyakorolni a hazaiakra, később kimondottan zártan próbáltunk védekezni" - nyilatkozta Garcia, aki szerint jobban meg kellett volna becsülniük a labdát az első félidőben, ugyanakkor nem hibáztatta a játékosait.

- tette hozzá.

Kedden az volt az egyetlen jó hír Garcia számára, hogy a Bayer Leverkusen döntetlent játszott a BATE Boriszov vendégeként, ami azt jelenti, hogy a rómaiak továbbjuthatnak a nyolcaddöntőbe, ha az utolsó körben, hazai pályán legyőzik a fehéroroszokat.

Jól sikerült Messi visszatérése

A sérülés miatti héthetes kihagyása után a Real Madrid elleni, győztes rangadón csereként visszatért a pályára a Barcelona argentin támadója, Lionel Messi, aki az olaszok ellen ismét kezdő volt. Az első gólját 27 passz előzte meg, ami rekordot jelent a BL mostani idényében. Ez már a századik olyan találat volt a BL-ben, amelyből a négyszeres aranylabdás argentin részt vállalt (78 gól, 22 gólpassz). Az összecsapáson később még 1-1 gólt és gólpasszt jegyzett.

"Rossz időszak volt, amikor nem lehettem a pályán, de minden alkalommal élvezettel néztem a csapattársaim produkcióját" - mondta a 28 éves támadó, aki szerint a játékosok körében uralkodó remek hangulat a sikerük egyik titka. "Nagyon jó formában vagyunk, de még mindig hosszú út áll előttünk, amíg minden sorozat döntő szakaszához érünk" - mondta Messi.