Saját magát rugdosta ki a BL-ből az AS Roma

de rossi, roma,
Roma's forward Daniele De Rossi talks to the fans after being defeated 0-3 during the Europa League Round of 16 second leg football match Roma vs Fiorentina on March 19, 2015 at the Olympic stadium in Rome. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
Vágólapra másolva!
A Roma saját magát lőtte lábon a Porto elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben: összesen három kiállítással segítette a portugálokat, akik ki is használták az olaszok fegyelmezetlenségét.

A Porto 4-1-es összesítéssel ejtette ki a Romát a BL-selejtezőben, ám ehhez hathatós olasz segítség is kellett. Luciano Spalletti csapata Portóban is vezetett, de az első félidőben Thomas Vermaelen 10 perc alatt kiállíttatta magát, és a portugálok egyenlítettek.

A visszavágót így is a Roma kezdte jobb helyzetből, de a Porto gyorsan vezetést szerzett, és az első félidő végén még közelebb került a továbbjutáshoz, amikor

Daniele De Rossi egy brutális belépőért szintén piros lapot kapott.

Érthetetlen, hogy csinálhatott ekkora butaságot a római csapatkapitány.

A római remények a második félidő elején foszlottak szét teljesen, amikor az első félidő végén pályára lépő Emerson is gyorsan megmutatta, hogy nem sokra megy vele a Roma.

A portugálok a hajrában kétszer is kihasználták a kettős emberelőnyt, és végül 3-0-ra nyertek Rómában.