Nem revánsra, győzelemre készül a Bayern Madridban

Robert Lewandowski (Bayern), Filipe Luis (Atlético), foci
Bayern Munich's Polish striker Robert Lewandowski (L) and Atletico Madrid's Brazilian defender Filipe Luis vie for the ball during the UEFA Champions League semi-final, second-leg football match between FC Bayern Munich and Atletico Madrid in Munich, southern Germany, on May 3, 2016. LUKAS BARTH / AFP
Vágólapra másolva!
A német Szuperkupa megnyerését követően az első komoly erőpróba vár a Bayern Münchenre szerdán, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a legutóbb döntős Atlético vendégeként lép pályára Madridban. 

Így vélekedik Karl-Heinz Rummenigge, a bajor csapatot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója is, aki esélylatolgatásában többek között azt hangsúlyozta, hogy a madridi együttes a legerősebb ellenfelük a csoportszakaszban. "Jól kezdtük a szezont, a folytatásban pedig bebizonyíthatjuk, hogy valóban jó formában vagyunk" - vélekedett, hozzátéve, hogy elégedett lesz, ha nem kapnak ki.

- szögezte le.

Emlékeztetett arra is, hogy az előző sorozatban éppen az Atlético Madrid állította meg őket az elődöntőben úgy, hogy otthon 1-0-ra nyert, Münchenben pedig 2-1-re kikapott. Rummenigge azonban nem akar revánsról beszélni, inkább azt emelte ki, hogy most van egy újabb lehetőségük, "megint a nulláról kezdődik minden".

Tavaly az Atléti megállította a Bayernt Forrás: AFP/Lukas Barth

A Bayern München augusztus 14-én 2-0-ra győzte le a Borussia Dortmundot a Szuperkupáért, majd a bajnokságban öt forduló alatt 15 pontot gyűjtött, közben pedig a BL-ben 5-0-ra verte az Allianz Arenában a Rosztov Don együttesét.

Az Atlético Madrid két váratlan döntetlennel rajtolt a spanyol bajnokságban, de aztán elkezdte a gól-, illetve pontgyártást, majd

Barcelonában már ismét megmutatta, hogy van tartása, 1-1-gyel tért haza

a múlt szerdai összecsapás után, a hétvégén pedig ismét győzött. Az eredmények azt jelzik, hogy jó formában van, és a BL-t is sikeresen kezdte: Eindhovenben nyert 1-0-ra két hete.

Nehéz meccs vár Vidalékra Forrás: AFP/Gerard Julien

Diego Simeone vezetőedző sérülés miatt nem számíthat Augusto Fernandezre és José María Giménezre a D csoport rangadóján, míg Carlo Ancelotti keretében Holger Badstuber, Douglas Costa nem bevethető.

Lesznek még rangadók a 2. fordulóban

A C csoportban az FC Barcelona, amely az első fordulóban 7-0-ra ütötte ki a Celticet a Camp Nouban, ezúttal a Borussia Mönchengladbach vendége lesz. A német csapat a két héttel ezelőtti nyitányon 4-0-ra kapott ki a Citytől Manchesterben a heves eső miatt egy nappal elhalasztott mérkőzésen, a német bajnokságban viszont eddig megnyerte hazai találkozóit.

A Barca óriási formába lendült Forrás: AFP

A Premier League-ben éllovas City szerdán Glasgow-ban lép pályára, de egyik legjobbja, a hétvégén combizomsérülést szenvedett Kevin de Bruyne nélkül. A keddi játéknap másik fontos rangadóját Dortmundban rendezik, ahol a címvédő Real Madrid lép pályára Európa egyik leghangulatosabb stadionjában.