Vágólapra másolva!

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Rexach mester Barcelonájának erre a szezonra már csak a BL maradt
Real

Ekkor ugyanis a Barcelona már a nyolcaddöntőben kiütötte Puskásékat a sorozatból, és ezzel a BEK történetében először a Real nem tudta megnyerni a kupát, vagyis öt kupagyőzelem után megtört a hegemóniája. Ez csak újabb alapköve lett a már akkor is heves, és azóta is tartó Real-Barcelona ellentétnek, és most a két együttes nevezetes párviadalainak újabb fejezetére kerülhet sor.

A katalánok számára már csak ez az egy lehetőség maradt arra, hogy emelt fővel fejezhessék be a szezont, hiszen a bajnokságban a negyedik helyért is meg kell küzdeniük. A Real Madrid kiverése a Bajnokok Ligájából azonban elégtételt jelentene a drukkereknek, és megmentheti a trénert, Carles Rexachot is, aki ellenkező esetben a szezon végén alighanem távozik az egyesülettől. A Barcának azonban nem lesz valami könnyű dolga, hiszen három kulcsembere is hiányozni fog a meccsről: Rivaldo és Carles Puyol a Celta Vigo elleni bajnokin sérült meg, míg a játékmester Xavi eltiltása miatt csak a lelátóról nézheti végig a találkozót. Utóbbi helyét a holland Philip Cocu foglalhatja el a kezdő tizenegyben, aki ezúttal tehát irányítói feladatokat kaphat. Rexach némi szerencséjére legalább Patrick Kluivert felgyógyult, és vállalni tudta a játékot, így lehet, hogy inkább ő lép vissza majd a középpályára, elöl pedig Javier Saviola partnere Marc Overmars lehet.

A madridiak sem a legjobb összeállításukban lépnek majd pályára a Camp Nouban, hiszen a sérült Luis Figo és Fernando Morientes semmiképpen nem játszik majd. A sokáig szintén a maródiak listáját gyarapító Santiago Solari és Zinedine Zidane viszont hétfőn már együtt edzett a többiekkel, így őket is bevetheti Vicente del Bosque mester, aki Morientes helyén a csatársorban minden bizonnyal Gutit játszatja majd. A támadó a hét végén kétszer volt eredményes a Tenerife ellen, ami jó ajánlólevélnek számít, akárcsak a Bayern elleni negyeddöntőben szerzett találata. Nagy kérdés, hogy a középpálya mikét fog összeállni: a legvalószínűbb az, hogy Iván Helguera itt szerepel majd, a védelemben pedig ismét a fiatal Francisco Pavón lesz Fernando Hierro partnere. Del Bosque azonban korábban is okozott már meglepetést azzal, hogy a kezdők közé jelölte a kameruni Geremit, és legutóbb a Bayern ellen ez tökéletesen bejött, hiszen az afrikai középpályás Münchenben eredményes volt, így ez a variáció sem kizárható: ez esetben Helguera a védelemben kapna helyet. A madridiak utoljára 1983-ban tudtak nyerni Barcelonában, és nem bánnák, ha ez a negatív sorozat végre megszakadna, persze egy 1-1-es döntetlennel sem lennének elkeseredve, márpedig a legutóbbi bajnokin éppen ez az eredmény született.

A 2001-2002-es BL-szezon hátralévő mérkőzései:
Elődöntők:
Április 23.: Barcelona - Real Madrid
Április 24.: Manchester United - Bayer Leverkusen
Április 30.: Leverkusen - Manchester United
Május 1.: Real Madrid - Barcelona
Döntő:
Május 15.

Korábban:

Fórum:

Ki lesz a BL-győztes?