Vágólapra másolva!

BL-selejtező, második forduló, első mérkőzés:
MTK Hungária - HJK Helsinki 3-1 (2-0)
Hidegkuti-stadion, 3000 néző
vezeti: Ceferin (szlovén)
MTK: Végh Zoltán - Pusztai Olivér (Halmai Gábor, 61.), Komlósi Ádám, Juhász Roland, Füzi Ákos - Zavadszky Gábor, Pisont István (Czvitkovics Péter, 61.), Goran Jezdimirovic, Szabó Ottó (Daniel Rednic, 78.) - Torghelle Sándor, Welton Silva
HJK: Babócsy András - Ville Nylud, Mike Peltola, Joakim Jensen, Iiro Aalto - Ridvan Zeneli (Juho Mäkelä, 64.), Christian Sund (Fekete László, 79.), Toni Kallio, Antti Heinola, Rami Hakanpää - Mika Kottila
gól: Silva (37., 42.), Rednic (93.), illetve Kottila (54.)
sárga lap: Komlósi (28.), illetve Jensen (40.), Hakanpää (75.)

Az első harminc percben nemigen alakult ki futball a pályán. A finn bajnok ugyanis kizárólag a játék széttördelésére összpontosított, ami a csúszós talajon rendszerint sikerült is neki. A vendégek szükség esetén a durva szabálytalanságoktól sem riadtak vissza. Ez a harcmodor egyáltalán nem ízlett a kék-fehéreknek, akik nem is tudtak komolyabb helyzetet kialakítani. Egészen az első játékrész hajrájáig, akkor ugyanis eljött Welton Silva és az MTK-gólok ideje. A brazil támadó előbb a 37. percben egy kifejelt labdát 17 méterről vágott kapásból, ballal a jobb felső sarokba, öt perccel később pedig helyezkedésből vizsgázott jelesre: Torghelle fejese után Babócsy kiütötte a labdát, amely a kapu előtt ólálkodó Silva térdéről a hálóba pattant.

A szünet után feladta a bunkerfocit a HJK, ennek azonban a tizenöt helsinki drukkert leszámítva már senki sem örült a stadionban. A 49. percben Kottila ugyan még kihagyta helyzetét, a 54.-ben azonban egy finn szögletet követően az elbambuló MTK-védők között 6 méterről a kapu bal oldalába fejelt. A szépítéssel nem elégedett meg a Helsinki, és a továbbiakban is meglepően erős nyomást gyakorolt a hazai védelemre. A 61. percben például centimétereken múlt az egyenlítés: ismét Kottila fejelt hat méterről, a labda a keresztlécről a gólvonalra, onnan a mezőnybe pattant.

A szavazás végeredménye(4301 voks)

Szerdán BL-meccs a Hungária körúton. Érdekli?

1. Megnézném, ha adja a tévé 1736 (40.4 %)
2. Ugyan már 1633 (38.0 %)
3. Az eredményről tudni akarok 771 (17.9 %)
4. Hát hogyne, ki is megyek 161 (3.7 %)


A három évvel ezelőtti selejtezőben az MTK már összeakadt az akkori finn bajnokkal, az FC Jokerittel. Illésék akkor 1-0-s hazai győzelemmel és az elégedetlen kék-fehér szurkolók füttykoncertjétől kísérve vonultak az öltözőbe, majd 4-2-re idegenben is nyertek és továbbjutottak.

Egervári Sándor (MTK): "Sikerült kétgólos előnyt szereznünk, de egyáltalán nincs okunk az elbizakodottságra. Az első félidőben még megfelelően játszottunk, de a szünet után magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. A 16-osunkra terelődött a játék, pedig ezt el akartuk kerülni. A finnek beívelései után több helyzet is kialakult. Örömteli, hogy a hajrában mégis megnyugtató előnyhöz jutottunk."

Keith Armstrong (HJK Helsinki): "Az első félidőben az MTK sokkal jobb volt, mi rendkívül passzívan játszottunk. A szünetben ezért arról is beszéltünk, hogy az addiginál sokkal agresszívebben kell futballoznunk. Szerencsére sikerült megvalósítani elképzelésünket, az egyenlítéshez is jó esélyünk volt, de ez sajnos nem sikerült. A végén pedig nagy csalódást jelentett, hogy megkaptuk a harmadik gólt is, amely előtt talán naivan azt hittük, hogy már semmilyen baj sem érhet bennünket."