Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája E csoportjában már korábban eldőlt, hogy a Manchester United és a Stuttgart jutott a legjobb 16 közé, a csoportelsőséget végül az Old Traffordon Szabicsékat 2-0-ra legyőző MU szerezte meg, a Rangers még az UEFA-kupáról is lemaradt. A G és a H jelű kvartettből a Sparta Praha és a Celta Vigo csatlakozott a már korábban továbbjutott Chelsea-hez, illetve a címvédő Milanhoz, meglepetésre kiesett az utolsó helyen végzett Lazio és Ajax.

A sorsdöntő BL-kedd képei

Egy férfi megzavarta a Real Madrid-Porto mérkőzést, amikor a második félidő tizedik percében "Igazságot akarok!" feliratú pólóban berohant a Bernabeu-stadion játékterére. A rendbontót egy perc elteltével bilincsbe verve eltávolították a pályáról és folytatódhatott a mérkőzés, amely végül döntetlenre végződött.

Az E és az F csoportban már korábban eldőlt, hogy a Manchester United és a Stuttgart, illetve a Real Madrid és a Porto jutott legjobb 16 közé. A már nyolcaddöntős csapatok éppen egymás ellen játszottak, s az angol-német rangadón Szabics Imre kezdőként lépett pályára, de ezúttal nem volt eredményes. Győzelmükkel az angolok első helyen végeztek a csoportban.

A Panathinaikosz a Glasgow Rangers legyőzésével kiharcolta az UEFA-kupa-szereplést (a harmadik helyért az egymás elleni eredmény döntött: Panathinaikosz-Rangers 1-1, Rangers-Panathinaikosz 1-3), míg a skótok kiestek, a másik csoportban pedig a Marseille a Partizan Beograd otthonában elért döntetlennel a kisebbik európai kupasorozatban folytathatja.

Bajnokok Ligája - 6., utolsó forduló:
E csoport:
Glasgow Rangers (skót) - Panathinaikosz (görög) 1-3 (1-1)
Glasgow, 48588 néző
vezette: Fandel (német)
Rangers: Klos - Ricksen, H. Berg, Hizanisvili (Vanoli, 66.), Ball, Ross (Duffy, 84.) - Burke (Ostenstad, 70.), Hughes, Capucho - Lövenkrands, Mols
Panathinaikosz: Nikopolidisz - Henriksen, Morris, Szeitaridisz, Münch, Gumasz - Zutautas, Baszinasz, Sanmartean (Epallé, 46.), Szapanisz (Vlaovic, 79.) - Konsztantinu
gól: Mols (28.), illetve Zutautasz (32.), Baszinasz (62.), Konsztantinu (80.)

Manchester United (angol) - VfB Stuttgart (német) 2-0 (1-0)
Manchester, 67 141 néző
vezette: Poulat (francia)
MU: Carroll - G. Neville, R. Ferdinand, M. Silvestre, O'Shea - Fortune, P. Neville, Scholes (Djemba-Djemba, 79.), Giggs (Bellion, 71.), Fletcher - Van Nistelrooy (Forlán, 71.)
Stuttgart: Hildebrand - Hinkel, Meira, Wenzel, Lahm - Soldo, Vranjes (Tiffert, 46.), Heldt, Hleb (Centurión, 76.) - Kuranyi, Szabics (Cacau, 46.)
gól: Van Nistelrooy (47.), Giggs (58.)

F csoport:
Real Madrid (spanyol) - FC Porto (portugál) 1-1 (1-1)
Madrid, 49 595 néző
vezette: Bennett (angol)
Real: César - Míchel Salgado, Pavón, Raúl Bravo, Roberto Carlos - Figo (Minambres, 46.), Borja (Jordi, 89.), Zidane, Cambiasso, Solari - Ronaldo (Portillo, 46.)
Porto: Vítor Baía - Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, Pedro Emanuel, Ricardo Costa - Alenyicsev (Bosingwa, 81.), Pedro Mendes, Costinha, Deco - Derlei (Bruno Moraes, 93.), Jankauskas (Hugo Almeida, 74.)
gól: Solari (9.), illetve Derlei (35., 11-esből)

Partizan Beograd (szerb-montenegrói) - Olympique Marseille (francia) 1-1 (0-0)
Belgrád, 35 ezer néző
vezette: Mejuto González (spanyol)
Partizan: Pantic - Rzasa (Drulovic, 66.), Ognjanovic, Cirkovic, Savic - Malbasa, Duljaj, Ivic, Ilic (Cakar, 88.) - Delibasic, Iliev (Radoncic, 88.)
Marseille: Gavanon - Johansen, Van Buyten, Christanval (Beye, 16.), Meité - Hemdani, Vachousek, Ecker, N'Diaye - Mido, Drogba
gól: Delibasic (79.), illetve Mido (60.)

A csoportok első és második helyezettjei bejutottak a sorozat nyolcaddöntőjébe, míg a harmadikok az UEFA-kupában folytathatják szereplésüket, a negyedikek pedig elbúcsúztak az európai kupaporondtól.