Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő szerdai játéknapjának négy mérkőzésén mindössze hat gól született, a második 45 percekben ráadásul csak egyetlenegy. A Chelsea a - Szabics Imrét végig a soraiban tudó - Stuttgart, a Lyon pedig a Real Sociedad otthonában nyert 1-0-ra, s mindkét helyszínen öngóllal nyert a vendégcsapat. A Porto-MU meccsen három dél-afrikai találat született, ebből kettőt a hazaiak csatára, Benedict McCarthy szerzett, azaz előnnyel utazhat Angliába a portugál klub. A Deportivo Luque találatával múlta felül a Juventust.

A Chelsea hamar előnyhöz jutott a Szabiccsal felálló Stuttgart otthonában: Glen Johnson futott el a jobbszélen, beadását Crespónak szánta, de a portugál Meira beleért a labdába, mégpedig olyan szerencsétlenül, hogy az Hildebrand kapujában kötött ki. A magyar csatár végig a pályán volt, de ezúttal nem volt eredményes, idegenbeli győzelmével a Chelsea pedig karnyújtásnyira került a továbbjutáshoz.

A MU is gyorsan, már a 14. percben vezetést szerzett idegenben a Porto ellen: Giggs legurított labdáját Scholes 25 méterről kapura küldte, Vitor Baia pedig csak kiütni tudta az erős löketet, a labda pedig épp Fortune elé került, a dél-afrikai légiós pedig közelről nem hibázott. Negyedóra múlva Fortune honfitársa is betalált: McCarthy Alejnyicsev jobb oldalról érkező beívelését 9 méterről, félfordulattal lőtte a kapuba.

Tizenkét perccel a vége előtt a dél-afrika csatár a győzelmet is megszerezte a hazaiaknak: Nuno Valente majdnem a félpálya balszéléről ívelt előre, McCarthy pedig két MU-védőt is "lefejelve" a jobb felsőbe csúsztatta a labdát. A vendégek ráadásul tíz emberre fogyatkoztak a végére, Roy Keane-t - aki "megtaposta" a Porto kapusát - ugyanis kiállította a játékvezető. A Ferguson-csapat számára sokat érhet az idegenben elért gól, ennek ellenére nem lehet teljesen nyugodt az angolok szakvezetője, a luzitánok ugyanis jobban játszottak a túl nyugodtank tűnő manchesterieknél.

A Stuttgarthoz hasonlóan a Real Sociedad is öngólt vétett: a 18. minutumban a lyoni Malouda kényszerítőzött Juninhóval, majd elfutott Aitor mellett, csavart lövése pedig az argentin Sociedad-hátvéd Gabriel Schürrer lábáról került Westerveld kapujába. Érdekes tehát, hogy ezen a meccsen is egyetlen (ön)gól született, ami könnyen negyeddöntőt érhet Elberék számára.

A Depor-szurkolóknak 38 percet kellett várniuk az első hazai gólra, ekkor a Juventus francia védője, Thuram Scaloni beívelését a levegőbe fejelte, az érkező Luque pedig a labdát kapásból Buffon kapujába bombázta. A Lippi-legényeknek fel van adva a lecke, mindenképpen gólt kell szereziük a torinói visszavágón.

Gólszegény volt a szerdai BL-játéknap, három meccsen is csak egy gól született, ebből ráadásul kettő öngól volt, a négy meccs második félidejében pedig összesen egy találatnak örülhettek a nézők: a La Coruna-i Luque törte meg a gólcsendet.

A visszavágókat két hét múlva kedden rendezik.

Szabics kezd a Chelsea ellen/sport/focivilag/bl/20040224bajnokok.html?pIdx=2