Vágólapra másolva!
A bajnokság második fordulóját követően eldőlt a kérdés, Rósa Henrik nem szerződik külföldre, hanem marad eddigi csapatában. A Dunaferr középpályás mozgalmas heteket tudhat maga mögött, ennek ellenére az idei bajnokság mindkét eddig lejátszott találkozóján csapata legjobbja volt.

A dunaújvárosiak 27 éves középpályása már-már az osztrák Salzburg játékosának vallhatta magát, ám a klub végül nem tartott igényt szolgálataira. Rósa hazatért és az Újpest, valamint a Matáv-Sopron ellen a Dunaferr legjobbjaként vette ki részét a sikerből.

- A mozgalmas napok után hogy érzed a játékot? Mennyire más az idei Dunaferr?
- Amint az eddigi két meccs is mutatja, nagyon élvezem a futballt. Bármilyen rosszul is sült el, az ausztriai kiruccanás jót tett nekem. Remélem, ez a forma kitart a szezon végéig. Ami a csapatot illeti: a bajnokság kezdete előtt azt hittem, foghíjasak leszünk. Most már másképp látom, rendezettebbek vagyunk, mint tavaly, és talán ismét olyan jól összerázódunk, mint két éve, amikor bajnokok lettünk. Jók az esélyeink a bajnoki címre.

- Megtudhatjuk, miért nem jött össze a salzburgi szerződés?
- Igazából én sem tudom, mert az indokok, amelyeket mondtak, nem győztek meg. Tény, az edzőnek megfeleltem, a vezetőknek nem. Nagyon sajnálom, mert szerettem volna külföldön játszani.

- A kérdéses időszakban meccsről meccsre kötöttél szerződést a Dunaferrel. Meddig tart ez az ideálisnak nem nevezhető állapot?
- Miután az átigazolási időszak július 31-én lejár, nem várok tovább. Döntöttem, maradok Újvárosban. Már az előző héten megkötöttük volna a szerződést, de különböző okok miatt nem jött létre a megállapodás.

- Voltak belföldi ajánlataid? A hírek ugyanis a Ferencváros érdeklődéséről is szóltak...
- Persze, mert a Fradi mindig téma. Tény, már az előző bajnokság során megkeresett a Fradi, de ugyanúgy a Videoton is jelezte, ha megnyeri a Magyar Kupát, akkor szívesen leigazolna. Sőt, megkeresett a Zalaegerszeg, a Debrecen, a Vasas és az Újpest is.

- Nem is gondolkodsz külföldi ajánlaton?
- De igen. Egyéves szerződésemben benne foglaltatik, hogy megfelelő ajánlat esetén télen is eligazolhatok. Az értem kért lelépési összeg nem nagy tétel egy külföldi együttesnek.

Pincési László

(SZTÁR Sport)