Vágólapra másolva!
Amióta Bernard Tapie visszatért a francia Olympique Marseille labdarúgócsapatának sportmenedzseri székébe, a szurkolót ismét bizakodóan néznek a jövőbe. Főleg, hogy  Tapie Frank Leboef után újabb két Európa-bajnok labdarúgót szemelt ki az együttes megerősítésére.

A két játékos nem más, mint a német Kaiserslautern francia támadó-középpályása, Youri Djorkaeff, valamint az olasz AC Milan német csatára, Oliver Bierhoff.

"A labda a Marseille-nél van" - nyilatkozta Djorkaeff a l'Équipe-nek. - "Ha szeretnének megszerezni, akkor a Kaiserslautern vezetőivel is tárgyalniuk kell. Az biztos, hogy szeretnék eljönni Németországból, mert hiába teljesítek maximálisan az edzéseken, Brehme nem állít be a csapatba. Ráadásul nem is vagyunk beszélő viszonyban. Marseille vonz, mert ott mindig történik valami."

A Kicker információi szerint a 'Lautern ötmillió márkát két a játékosért.

Az 1996-os angliai Európa-bajnokság hőse, a német Oliver Bierhoff az utóbbi időben már sem a Milanban, sem a német válogatottban nem tölt be meghatározó szerepet. Ennek ellenére a Marseille még lát fantáziát a labdarúgóban.

"Edzőm, Fatih Terim elégedetlen velem, ezért szeretnék távozni. A Marseille valóban megkeresett, tárgyalt is a Milannal, de azóta nem történt semmi" - kommentálta csalódottan Bierhoff.

Ha létrejönne a kontraktus, akkor a Leboeuf, Ngotty, Ba, Swierczewski, Bakayoko, Djorkaeff, Bierhoff gerincre már bátran lehetne építeni.

Pincési László

(SZTÁR Sport)