Vágólapra másolva!
Rangadóval folytatódik a német labdarúgó-bajnokság. A Bundesliga második fordulójában a tavalyi bajnokság első és második helyezettje, a Bayern München és a Schalke 04 a müncheni Olimpiai Stadionban csap össze. A "magyar rangadón" a Werder Bremen az Energie Cottbust fogadja.

A Bundesliga rangadóján a tavalyi bajnokság első két helyezettje már a második fordulóban megmérkőzhet egymással. A Bayern múlt hétvégén meglepetésre kikapott Mönchengladbachban, ezért különösen fontos, hogy otthon nyerjen. A csapatból Sagnol, Jeremies és Tarnat biztosan hiányzik, de a térdproblémákkal küzdő Effenberg játéka is kérdéses. Elöl várhatóan változás lesz: Hitzfeld a Scholl, Pizarro, Elber trióban látja a győzelem zálogát. A Schalke még nem játszott idén, a Rostock elleni meccset ugyanis elhalasztották. Thon, Wilmots és Eigenrauch hiányzik, de őket pótolhatja a rettenetesen erős keret. A Bayern otthon ugyan nem gyakran szenved vereséget, ám a Schalke tavalyi 3-1-es sikere egy 18 éves átkot tört meg. Így aztán minden lehetséges!

"Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk Münchenben, a Bayern ugyanis nem szokott zsinórban kétszer vereséget szenvedni" - mondta a gelsenkircheni csapat mestere, Huub Stevens. Kollégája, Ottmar Hitzfeld az utóbbi időben mutatott játékért dühöngött: "Hétközben az oberligás VfB Hüls ellen játszottunk és a második félidőt elvesztettük. Nem félünk a Schalkétól. Egyre többet kell figyelmeztetnem a játékosokat, ezt teszem már hetek óta. Mintha a falnak beszélnék..."

Brémában magyar rangadóra kerül sor, a Werder ugyanis azt a Cottbust fogadja, amelynek előre megadott kezdő tizenegyében három magyar, Sebők, Mátyus és Miriuta is helyet kapott. A vendégeknél nyolc sérült van, közülük Vata és Micevski hiánya érződhet a játékon. A Brémában Lisztes nem játszott az első körben, és most is úgy tűnik, a kispadon kezdi a találkozót. Stalteri eltiltás, Kern és Wehlage sérülés miatt nem játszhat. De ettől még nyerhet a Werder.

Az év meglepetésének tartott Hertha szerény 0-0-lal kezdett a St. Pauli otthonában, így az első ponto(ka)t a bombaerős Dortmund ellen kellene begyűjteni. A hazaiaknál Király helye biztos, Dárdai inkább csereként juthat szóhoz. A keretből egyedül a válogatottbeli elfoglaltság miatt hiányzó iráni Ali Daei nem játszik. A mérkőzés fő kérdése, hogy beválik-e majd Röber mestere taktikája, amely szerint Rehmernek Amorosót, Konsztantinidisznek pedig Rosickyt kell "eltüntetnie". Dortmundban a beteg Herrlich mellett nemzetközi különítményt kell nélkülözni: a ghánai Addo, a brazil Dede és a nigériai Ikpeba nem áll Sammer rendelkezésére.

A Bundesliga 2. fordulójának programja:

Szombat (15.30):
Hansa Rostock - Bayer Leverkusen
Werder Bremen - Energie Cottbus
Hamburg - VfB Stuttgart
Bayern München - FC Schalke 04
1. FC Köln - 1860 München
VfL Wolfsburg - FC St. Pauli
Hertha BSC - Borussia Dortmund

Vasárnap (17.30):
1. FC Kaiserslautern - Borussia Mönchengladbach
1. FC Nürnberg - SC Freiburg

Pincési László

(SZTÁR Sport)

Korábban:

A hét végén rajtol a Bundesliga