Vágólapra másolva!
Őrzi veretlenségét a Dunaferr, Tököli három gólt szerzett - a honi élvonal negyedik fordulójában hazai pályán 4-0-ra verte a Dunaferr a Debrecent.

NB I, 4. forduló
Dunaferr - Debrecen 4-0 (2-0)
Dunaújváros, 2000 néző.
vezette: Ábrahám
Dunaferr: Petry - Molnár (Nikolov, 78.), Éger, Zováth, Kiss Gy. - Bagoly (Salamon, 88.), Jäkl (Lengyel, 78.), Rósa, Penksa - Sowunmi, Tököli
Debrecen: Balogh - Szatmári, Plókai, Kuttor, Vadicska - Bernáth, Radojicic, Shketiani (Kovács, 67.), Böőr - Bajzát, Tiber (Berecz, 46.)
gól: Tököli (10., 85., 88.), Penksa (14.)
sárga lap: Vadicska (42.), Bernáth (68.)

Rekkenő hőségben a mérkőzés napján 28. születésnapját ünneplő Penksa nyitotta a helyzetek sorát: a dunaújvárosi támadó Zováth passzát emelte kapu főlé. Aztán Kiss György fejelt veszélyesen a vendégek kapujára, Balogh szögletre mentett. Tíz perc elteltével a Dunaferr nyomasztó főlénye góllá érett: Penksa lövését Balogh még a jobb kapufára ütötte, ám a kipattanót Tököli a kapuba vágta (1-0). Négy perc múlva a szlovák légiós fejezett be egy remek akciót, amelynek végén Balogh felett a hálóba ívelte a labdát (2-0).

Ezután is a hazaiak írányítottak, Tököli három ízben veszélyeztette a hajdúságiak kapuját, míg Zováth kapáslövése alig tévesztett célt. Az első valamirevaló debreceni lehetőségre több mint fél órát kellett várni: Plókai 18 méteres szabadrúgása levágodott a sorfalról, a vészesen kapu felé tartó labdát Tököli (!) rúgta a gólvonal közeléből szögletre...

A második játékrészt Bajzát lővése nyitotta, amelyet Petry hárított. Válaszul Bagoly fejese kerülte el centikkel a kaput. Egy újabb debreceni próbélkozás végén Vadicska bombáját védte nagy bravúrral - és a felső léc segítségével - Petry. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk: az egyik oldalon Rósa, a másikon Bernáth lőhetett volna gólt. Aztán Petry egy percen belül kétszer védett nagyot; előbb Berecz, majd Bajzát dolgoztatta meg a dunaújvárosi hálóőrt.

A ziccerek kimaradtak, újabb gól a 85. percben esett: ekkor Tököli-Zováth-Tököli kényszerítő után Tököli még Balogh mellett is elhúzta a labdát, majd a hálóba lőtt (3-0). Három perccel később hasonló koreográfia után Tököli és Sowunmi játszott össze, melynek végén Tököli a kapu jobb oldalába helyezett (4-0).

Elsősorban a Dunaferr jóvoltából "fogyasztható" mérkőzésen megérdemelt hazai siker született.

Bán Balázs

Korábban az [origo]-ban:

Újpesten is bukott a Vasas