Vágólapra másolva!
A Barcelonának az előző idényben kapusgondjai voltak, hiszen az egyesület hálóőrei közül sem Richard Dutruel, sem Reina, sem pedig Arnau nem tudott megbízható teljesítményt nyújtani. A nyáron a katalánok újabb portást szerződtettek az argentin Bonano személyében, és így a három másik kapus közül egy felesleges lett. A vezetőség Dutruelt választotta, a francia játékos még csak mezszámot sem kapott az új idényre, ami miatt meglehetősen elégedetlen, sőt, perrel fenyegeti az egyesületet.

Dutruel korábban éveken keresztül védett a Celta Vigóban, és közönségkedvencek számított. A vigói szurkolók szimpátiáját akkor veszítette el, amikor az 1999-2000-es szezon közben bejelentette, hogy a következő idényt a Barcában kezdi. Ekkor kimaradt a csapatból, és fél éven keresztül csak a kispadon ült. Ez később meglátszott a teljesítményén, a katalánoknál ugyanis nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, mint korábban, és pár mérkőzés után itt is a kispadra szorult. A szezon végén ugyan megint ő védett, de a nyáron a klub sportigazgatója, Anton Parera tudtára adta, hogy jobban teszi, ha új csapatot keres magának. Dutruelnek azonban egyik ajánlat sem tetszett, arra viszont nem gondolt, hogy csak negyedik számú kapus lesz a Barcelonánál.

Márpedig így történt, a katalánok nem nevezték be őt a BL-re, és még mezszámot sem adtak neki. Ez alaposan felháborította a kapust. "Ez a döntés arról tanúskodik, hogy egyáltalán nem tisztelnek. Hogyan lehet, hogy nem vagyok a keret tagja, ha a szerződésem még három évig érvényes? Ráadásul senki sem tájékoztatott a dologról, mindent az újságokból kellett megtudnom. Nem félek attól, hogy bepereljem az egyesületet" - fejtette ki a balszerencsés hálóőr.