Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I. 4. fordulójának rangadóját tegnap rendezték, de mára is marad érdekesség. A kínálatból talán az eddig várakozáson alul szereplő két fővárosi együttes, az Újpest és a Vasas Megyeri úti (16.45, m1) összecsapása emelkedik ki.

Az Újpest az eltelt három fordulóban két vereség mellett csak egy döntetlen ért el, míg a Vasas még pontot sem szerzett. Ezért aligha meglepő, hogy mindkét klubnál kihasználták az utolsó napokat az átigazolási időszak lejárta előtt. A lila-fehéreknél már a Ferencváros ellen bemutatkozott a jugoszláv Dejan Poljakovic és a román Danut Frunza, ugyanerre a cseh Robert Vagner esetében még várni kell, az ő játékengedélye ugyanis még nem érkezett meg.

A Vasas a hazai piacon nézett körbe, és rátalált a tavaly az MTK-ban szereplő Schindler Szabolcsra - aki 1993-ig egyszer már volt a piros-kékek labdarúgója -, valamint a kispesti kapusra, Nota Gyulára. A Vasasnál talán nem is annyira a játékosok tudásával, mint összeszokottságával van baj, ráadásul a horvát edzővel, Slavko Kovaciccsal egyelőre a kommunikáció sem tökéletes. Mindkét csapat az első hatban szeretne végezni a bajnokságban, lassan meg kellene mutatni, hogy jogos az elvárás.

Érdekes találkozóra kerül sor a Bozsik-stadionban is, ahol a Kispest a Győrt fogadja. Azt a Győrt, amelyik a Vasashoz hasonlóan egyelőre szintén nullapontos. Varga Zoltán vezetőedző az idény előtt még dicsérte csapatát, a feltételeket és elődjét, Garami Józsefet is, de a három pofon arra késztette, hogy megerősítse az ETO-t. A legújabb hazai trendnek megfelelően a győriek is a szomszédos országokból igazoltak, így került hozzájuk a szlovák Karel Schultz, a jugoszláv Slobodan Stepanovic, továbbá az MTK-tól Srdjan Golovic, illetve a Dunaferrtől Vojimir Sindjic; s egy hazai játékos, a pécsi Dienes András. Kiderül, velük javul-e az ETO, de tény, Varga Zoltántól sokat várnak Győrben, egy újabb vereség már nagyon kínos lenne.