Vágólapra másolva!
Augusztus 3-én, este kilenckor negyvenezren jelentek meg a Valencia stadionjában, a Mestallában. Az arénában nem rendeztek semmilyen mérkőzést, csupán annyi történt, hogy a klub új igazolásait és a teljes játékoskeretet bemutatták a közönségnek. Nem csoda, hogy ilyen sokan volt a prezentáción, hiszen a fanatikusoknak jó néhány új arcot meg kell ismerniük.

Az előző két szezon Bajnokok Ligájának ezüstérmese ugyanis alaposan kicserélődött a nyáron. Távozott az elnök, Pedro Cortés, az edző, Héctor Cúper, és a csapatkapitány, Gaizka Mendieta is. Az új presidente az eddigi alelnök, Jaime Ortí lett, a kispadra Rafael Benítez került, ami pedig a játékoskeretet illeti, Mendieta távozása ellenére is alaposan megerősödött a gárda. A Lazióba igazolt középpályáson kívül egyelőre senki sem ment el, pedig például Kily Gonzáleznek kis túlzással több kérője volt, mint egy eladósorban lévő, csodaszép fiatal lánynak.

Érkezett viszont hat új játékos is: Gonzalo de los Santos és Fernando Rufete a Málagából, Salva az Atlético Madridból, Carlos Marchena a Benficából, valamint a kölcsönből visszakapott Mista és Curro Torres (ők mindketten a Tenerifét segítették feljutáshoz az előző idényben). Ha ehhez még hozzávesszük azt, hogy Adrian Ilie is végre felépült sérüléséből, akkor láthatjuk, hogy a Valenciának valóban bivalyerős a kerete, talán még erősebb, mint az előző két idényben. Az újdonsült csapatkapitány, Santiago Canizares ennek megfelelően is nyilatkozott: "A csapat tele van lelkesedéssel és tettvággyal, úgy érezzük, ebben a szezonban minden lehetséges a klub számára." Csak egyvalami nem: az újabb Bajnokok Ligája-döntő, a klub ugyanis nem jutott be a legrangosabb európai klubkupába.

Korábban az [origo]-ban:

Mendieta a Lazióé, feketelistán a Real