Vágólapra másolva!
Szinte minden játékos arról álmodik, hogy egyszer a Real Madrid labdarúgója lehessen. Minden bizonnyal így volt ezzel a jugoszláv támadó, Perica Ognjenovic is, akinek álma 1998 telén vált valóra. A futballistának azonban nem sikerült beverekednie magát a királyi gárda kezdő tizenegyébe, és az elmúlt esztendőben csak a tartalékok között szerepelt. A nyáron végre elengedte őt a madridi klub, és így Perica máshol bebizonyíthatja: nem felejtett el futballozni.

Fotó: Reuters
Ognjenovic Madridon kí-
vül igazolhatja klasszisát

Az 1998-as világbajnokság előtt ismét belelendült, és ennek köszönhetően ott volt a vb-n, sőt, három mérkőzésen is pályára lépett, igaz, csak csereként. A nemzetközi futballközvélemény akkor figyelt fel rá, és világossá vált: nem sokáig fog otthon futballozni. Végül a Real Madrid vette meg 1998 telén, de abban a bajnokságban még csak egy alkalommal lépett pályára a Primera Divisiónban. Az 1999-2000-es idény elején háromszor is a kezdő tizenegyben szerepelt, és további nyolc alkalommal becserélték, de amikor Vicente del Bosque lett a Real edzője, kikerült az első csapat keretéből. Tavaly nyáron kérte is a vezetőséget, hogy adják őt kölcsön, de a madridiak erre nem voltak hajlandóak: úgy látszik nekik jobb volt, ha Ognjenovic a tartalékok között futballozik.

Most viszont a csatár menedzserének, Fernando Pérez Espinosának sikerült megegyeznie a királyi gárda sportigazgatójával, Jorge Valdanóvál, hogy bontsák fel a futballista szerződését, amely 2004-ig szólt. Ognjenovic így szabadon igazolható, és nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy kijelentsük: hamarosan talál is majd magának új csapatot.