Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája selejtezőinek két keddi mérkőzésén tulajdonképpen nem született meglepetés, hiszen a Borussia Dortmund esélyesnek számított az ukrán Sahtyor Donyeck ellen, bár azt azért még a legelvakultabb BVB-fanatikusok sem gondolták, hogy csapatuk már idegenben bebiztosítja a továbbjutást. A Lokomotiv Moszkva drukkerei is győzelemnek örülhettek, ám nekik lesz miért izgulniuk majd a visszavágón.

Ricken adta meg az alap-
hangot

A vendégeket azonban nem sokkolta a bekapott gól, sőt, gyorsan ellentámadásba mentek át, aminek eredményeképpen igen hamar sikerült kiegyenlíteniük. A 19. percben Roland Kirchler futotta le a teljes hazai védelmet, és a kapus hasa alatt a hálóba gurított. Ezt követően megint a moszkvaiak percei következtek, az oroszok részéről különösen Marat Izmajlov villogott, aki még nincs húsz esztendős, de a napokban meghívót kapott az orosz válogatottba. A hazaiak másik afrikai futballistája, a nigériai James Obiorah nem sokkal a szünet előtt remek átadással ugratta ki a fiatal támadót, aki nem is hibázott.

A tiroliak válasza megint nem késett sokat, de Kirchler ezúttal csak a kapufát tesztelte egy szabadrúgásból. A második játékrészben aztán már csak a Lokomotiv támadott, de a szurkolóknak egészen a 79. percig kellett várniuk az újabb gólra. Ekkor a négy perccel korábban beállt Szergej Ignasevics gondolta úgy, hogy jó 30 méterről kapura küld egy szabadrúgást, és jól tette, mert a labda védhetetlenül vágódott a kapuba.

A nap másik mérkőzésén a Sahtyor Donyeck fogadta a Borussia Dortmundot, és az ukránok az első percekben valósággal nekiestek a németeknek. Már a negyedik minutában a felső kapufán csattant a labda, és a viharos támadások közepette a germánok sokszor csak keresték a játékszert. A doneckiek lendülete azonban csak húsz percig tartott, ezt követően a Dortmund vette át az irányítást, és a 36. percben Lars Ricken fejesével a vezetést is megszerezte. A Sahtyornak ugyan megvolt a lehetősége az egyenlítésre még a szünet előtt, de Andrij Vorobej lövése a kapufát találta telibe.

A második játékrészben is a vendégek irányították a találkozót, a hazaiak sokszor minden elképzelés nélkül vagdosták előre a labdát. Negyedórával a találkozó vége előtt aztán Sunday Oliseh is bevette az ukránok kapuját Márcio Amoroso szögletét követően, így a Borussia nyugodtan várhatja a visszavágót: hacsak valami hatalmas csoda nem történik, akkor a BVB ott lesz a Bajnokok Ligájában.

Lokomotiv Moszkva - FC Tirol 3-1 (2-1)
Ramenszkoje, Szaturn-stadion
vezette: Milton Nielsen (dán)
Lokomotiv Moszkva: Nyigmatullin - Nyizsegorodov, Szennyikov, Lexeto, Obradovics, Csugajnov, Izmajlov, Maminov, Obiorah (Buznyikin 73.), Loszkov (Ignasevics 75.), Pimenov (Dzsanasia 61.). Edző: Szjomin.
FC Tirol: Ziegler - Kogler, Wazinger, Zwyssig, Hörtnagl, Kirchler, Ibertsberger, Panis (Prudlo 32.), Brzeczek, Jezek (Scharrer 74.), Gilewicz. Edző: Jara.
gól: Lexeto (2.), Izmajlov (37.), Ignasevics (79.), ill. Kirchler (19.).

Sahtyor Donyeck - Borussia Dortmund 0-2 (0-1)
Doneck, Sahtar-stadion, 33 547 néző
vezette: Fisker (dán)
Sahtar Doneck: Wirt - Sztarosztyak (Levandovszki 80.), Okoronkwo, Floria, Popov, Tyimoscsuk, Zubov, Aliuta (Atelkin 77.), Baharev, Aghahowa, Vorobej. Edző: Prokopenko
Borussia Dortmund: Lehmann - Evanílson, Metzelder, Kohler, Dedé, Oliseh, Heinrich, Ricken (Bobic 82.), Reina (Sztevics 75.), Koller, Rosicky (Amoroso 64.). Edző: Sammer
Gólszerző: Ricken (36.), Oliseh (74.).

Korábban:

BL-selejtező: Babócsy András jól bírta a hőséget Máltán