Vágólapra másolva!
Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerdán kijelölte 22 tagú keretét az augusztus 15-i, Németország elleni barátságos mérkőzésre (20.45 ó, Népstadion).

A meghívottak között két újonc található: Kiss György és Győri János. Fehér Miklós meglepetésre csak az U21-es keretben kapott helyet.

Kimarad az együttesből az influenzás Vasile Miriuta is. "Beszéltem a cottbusi vezetőkkel, és végül abban maradtunk, hogy erre a meccsre nem hívom haza Vasilét" - mondta a kapitány.

A névsor:

Király Gábor (Hertha BSC), Babos Gábor (NAC Breda) - kapusok
Pető Tamás (NAC Breda), Fehér Csaba (NAC Breda), Sebők Vilmos (Energie Cottbus), Hrutka János (Ferencváros), Korsós György (Sturm Graz), Győri János (MTK), Mátyus János (Energie Cottbus), Kiss György (Dunaferr) - védők
Lisztes Krisztián (Werder Bremen), Rósa Henrik (Dunaferr), Halmai Gábor (Hapoel Tel-Aviv), Dárdai Pál (Hertha BSC), Illés Béla (MTK), Lendvai Miklós (Charleroi) - középpályások
Thomas Sowunmi (Dunaferr), Kabát Péter (Göztepe), Tököli Attila (Dunaferr), Horváth Ferenc (Maccabi Tel-Aviv), Korsós Attila (SV Salzburg), Waltner Róbert (Zalaegerszeg) - támadók

A keret tagjai vasárnap 11 órakor találkoznak a Népstadionban, ahonnan a dunavarsányi edzőtáborba utaznak. Bicskei Bertalan a német szakvezetővel, Rudi Völlerrel augusztus 14-én 13 órakor tart sajtótájékoztatót a Kempinski Hotelben.

Gellei Imre, a magyar utánpótlás (U21) labdarúgó-válogatott szövetségi edzője szintén keretet hirdetett a Horvátország elleni augusztus 14-i barátságos mérkőzésre. A találkozót 19 órakor rendezik Szombathelyen. Az összeállítás érdekessége, hogy Fehér Miklós is Gellei csapatában szerepel. Az FC Porto támadója az előző idényben még az A válogatottban szerepelt. Mivel klubjában nem jut játéklehetőséghez, Bicskei Bertalan szövetségi kapitány sem számít rá a felnőtteknél.

A névsor:

Takács Tamás, Balogh János - kapusok
Bodnár László, Korolovszky Gábor, Gyepes Gábor, Udvari Tamás, Lőw Zsolt, Bognár Zsolt - védők
Simek Péter, Tokody Tibor, Farkas Balázs, Zabos Attila, Halmosi Péter, Hajnal Tamás - középpályások
Terjék Lajos, Gera Zoltán, Szabics Imre, Buzsáky Ákos, Fehér Miklós, Bajzát Péter - támadók

Korábban:

Völler kerete a magyar-németre