Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság immáron hagyományos "nyitótalálkozóját", a Charity Shieldet a Liverpool együttese nyerte, miután a cardiffi Millennium Stadionban 2-1-re legyőzte a bajnok Manchester United együttesét. A 'Pool fennállása során 12-szer diadalmaskodott a Szuperkupa döntőjében.

A Liverpool idei negyedik kupa-
sikerét ünnepelheti
Manchester United

A találkozó nem kezdődött jól a Manchester számára: 40 másodperc elteltével Keane a 16-oson belül buktatta Murphyt. A büntetőt a veterán skót, McAllister értékesítette (1-0). A 16. percben növelte előnyét a Liverpool, ekkor Heskey és Owen zilálta össze a MU védelmét, végül utóbbi lőtt laposan a hálóba (2-0)

A Manchester első komolyabb lehetősége a 26. percben adódott, ekkor Keane fejesét védte briliáns mozdulattal Westerveld. A 37. percben ismét az ír középpályás veszélyeztetett, de szabadrúgása a lécen csattant.

A kétgólos előny tudtában a Liverpool teljesen visszaállt és elővette az UEFA Kupából ismert fegyverét, a kemény védekezést. Az 51. percben ez meg is bosszulta magát, hiszen Giggs labdájával Van Nistelrooy került helyzetbe és a holland sztár nem hibázott (2-1).

A mezőnyfölényt azonban már nem tudta újabb gólra váltani a MU, igaz, a 84. percben Van Nistelrooy lövését Henchoz alkarral blokkolta, D'Urso játékvezető azonban nem ítélt 11-est.

A Liverpool ezzel 11 év után tudott újra nyerni, igaz 1990-ben még megosztozott a sikeren a MU-val. Az akkori szabályok szerint ugyanis a döntetlen kettős győzelmet ért. A Manchester sorozatban 4. alkalommal kapott ki a Szuperkupa-fináléban, jó hír viszont, hogy az elmúlt három vereséget bajnoki aranyérem követte.

De vajon így lesz-e idén is?

Liverpool - Manchester United 2-1 (2-0)
Cardiff, 80 ezer néző
vezette: D'Urso
Liverpool: Westerveld - Babbel, Henchoz, Hyypia, Murphy (Berger, 71.) - Riise (Carragher, 83.), Barmby (Biscan, 71.), Hamann, McAllister - Heskey, Owen
Manchester: Barthez - Irwin, Silvestre, Gary Neville, Stam - Beckham, Butt (Yorke, 65.), Keane, Giggs - Scholes, van Nistelrooy
gól: McAllister (1.), Owen (15.), illetve Van Nistelrooy (50.)
sárga lap: Murphy (35.), ill. Scholes (17.)

Pincési László

SZTÁR Sport

Korábban:

Charity Shield: MU vagy Liverpool?