Vágólapra másolva!
Noha a Premier League csak a jövő héten kezdődik Angliában, a másodosztályban, azaz a First Divisionban már most megkezdődtek a küzdelmek. Az élvonaltól frissen búcsúzott csapatoknak jó napjuk volt, hiszen mindhárom együttes győzelemmel nyitott.

A Bradford City a Barnsleyt fogadta, és a hazai gárda könnyedén, 4-0-ra diadalmaskodott. A mérkőzés hőse a Bradford támadója, Ashley Ward volt, aki két tizenegyest is értékesített egykori klubja ellen, és emellett előkészítette a harmadik találatot.

A Coventry City idegenben lépett pályára a Stockport County ellen, és az Égszínkékek csapatában kezdett az egy héttel korábban igazolt csatár, Lee Hughes, akiért Gordon Strachan ötmillió fontot fizetett a West Bromwich Albionnak. A vörös hajú futballista nem várt sokat a törlesztéssel, rögtön a 29. percben gólt szerzett, megadva a kellő hangot a Coventry győzelméhez.

A harmadik kieső, a Manchester City csak nehezen lendült játékba, de a második félidőben azért bedarálta a Watford együttesét. Az első gólt a hazai drukkerek kedvence, Shaun Goater szerezte, majd két új igazolás következett: előbb az izraeli Eyal Berkowitz talált be, majd pedig a 39 esztendős Stuart Pearce is eredményes volt egy bombaerős szabadrúgással. A First Divison két sztáredzőjének, Kevin Keegannek és Gianluca Viallinak párharcát tehát a Hatalmas Egér nyerte meg.

Korábban:

Charity Shield: MU vagy Liverpool?