Vágólapra másolva!
A Szlovénia elleni barátságos mérkőzésre készülő román válogatott vasárnap délre kitűzött találkozója foghíjasra sikerült, hiszen a légiósok nagyobb része délután érkezett, Marius Niculae és Ghica Popescu pedig csak Ljubljanában csatlakozik társaihoz.

A kilenc hazai meghívott közül nyolcan bajnoki meccset játszottak vasárnap este, így egyedül az újonc Dan Lacusta (Astra Ploiesti) képviselte a ligát.

A sajtótájékoztatón Gheorghe Hagi saját egészségi állapotára panaszkodott. "Valami szúrja az oldalamat, és ha hétfő reggelre nem javul az állapotom, segédem, Gabi Balint kíséri el a fiúkat Ljubljanába" - jelentette be a debütálás előtt álló szövetségi kapitány.

Majd hozzátette: ez semmit sem változtat a helyzeten, és lehetőség szerint mindenki pályára fog lépni a keretből. A kapitány szerint a válogatott 4-4-2-es felállással próbálkozik Szlovénia ellen. "Légióskodásom idején megtanultam, hogy mindig az eredményességet tartsuk szem előtt, és ezt az elvet fogom alkalmazni a válogatottnál is" - szögezte le Hagi, aki bevallotta, hogy kapitányi minőségében is legalább annyira izgul a bemutatkozását jelentő meccs előtt, mint játékoskorában.

Balla István

Korábban: