Vágólapra másolva!
Negyedik fordulójához érkezett a német labdarúgó-bajnokság. A Bundesliga hétvégi játéknapján két rangadó ígérkezik érdekesnek: a Schalke-Leverkusen a színvonal, a Hertha-Cottbus pedig a magyar érdekeltség miatt.

A Bundesliga rangadóját Gelsenkirchenben rendezik: a Schalke-Leverkusen összacsapás igazi csemegét jelenthet. Tavaly ebben a felállásban null-nullás döntetlen született, és ez az eredmény most is benne van a pakliban. A hazaiaknál a dán Sand sérült, őt a nigériai Agali pótolhatja. A Leverkusenben Nowotny kisebb sérülés miatt nem edzett, de aligha hagyja ki a fontos mérkőzést.

A bajnok Bayern München a hamburgi St. Paulit fogadja, győzelmét biztosra vehetjük. A bajoroknál csupán Scholl és Effenberg sérült, Sagnol azonban tökéletesen felépült. Linke, Jancker és Kahn formájáról pedig saját szemünkkel is meggyőződhettünk a válogatott mérkőzésen. A vendégeknél nincsen gond, hacsak az nem, hogy a Cenci, Rath támadókettős eléggé gólképtelen.

Számunkra Berlinben játsszák a hét mérkőzését: vasárnap ugyanis a két magyart foglalkoztató Hertha az "ötmagyaros" Cottbust fogadja. A Hertha kapujában Király helye megkérdőjeleztetetlen, Dárdai szereplését viszont befolyásolhatja Deisler, aki jó formában van. Visszatérhet a csapatba Marcelinho, aki fontos gólt szerzett a brazil válogatottban. Piotr Reisst végre eladta a csapat, a középpályás a másodosztályú Greuther Fürthbe igazolt. A Cottbusban Sebők és Mátyus jól játszik, Miriuta pedig betegségét követően kedden már edzésbe állt. Újabb sérült viszont Latoundji, akit térdsérüléssel műtöttek így hat hónapig nem számolhat vele Eduard Geyer vezetőedző.

A Bundesliga 4. fordulójának programja:

Szombat (15.30):
Hansa Rostock - Borussia Dortmund
Hamburg - 1. FC Kaiserslautern
FC Schalke 04 - Bayer Leverkusen
1. FC Nürnberg - VfB Stuttgart
Werder Bremen - 1860 München
Bayern München - FC St. Pauli
VfL Wolfsburg - SC Freiburg

Vasárnap (17.30):
1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach
Hertha BSC - Energie Cottbus

Pincési László

Korábban:

Győztek a "magyar" csapatok

Továbbra is gólképtelen a Schalke