Vágólapra másolva!
Kitört a futballbéke a Fáy utcában, jöhetnek a bajnoki pontok. Nagyjából így összegezhetők a Vasas utóbbi napjai, s a Gyalog András klubelnökkel történt beszélgetés során az is kiderült, hogy a futballcsapat privatizációja napokon belül megtörténik.

- Szerencsésen lezajlott az edzőváltás, megnyugodtak már?
- Ki akartunk egyezni, s végre sikerült.

- Vegyük ezt véglegesnek, vagy előfordulhat, hogy Kovacic edző másodszor is visszatér, esetleg a leváltott szakmai igazgatót, Tóth Bálintot is visszahelyezik posztjára?
- Nem, ilyesmiről szó nincs. Remélem, nyugvópontra került mindkét ügy, ötórás elnökségi ülés után hoztuk meg döntésünket.

- Miért kell ezt elhinnünk? Kovacicot először kidobták reggel, délután pedig megint ő tartotta az edzést.
- A csapatot működtető kft. vezetői valóban felmondtak Kovacicnak, s ezzel mi elviekben egyetértettünk, csak a felmondás mikéntjét nem fogadta el sem az edző, sem a tulajdonos, azaz az egyesület elnöksége. Most leültünk az edzővel, megállapodtunk, és békével váltunk el egymástól.

- És Tóth Bálinttal?
- Ő szakmai igazgató volt, s nem a klub hatásköre az ő tevékenységének megítélése.

- De a nyáron még kellett szakmai igazgató, most meg már nincs szükség rá?
- Szakmai igazgatóra igenis szükség van, hiszen az utánpótláscsapatokat is a kft. üzemelteti, s mindenképpen egységben kell lennie a nevelésnek és a profiknál folyó munkának. Most az igazgató és a vezetőedző státusát összevontunk, s ezentúl Komjáti András felel mindenért.

- Ha már Komjátinál tartunk, meg kell kérdeznem: nem volt kellemetlen a visszahívása?
- Miért lett volna az?

- Mert tavaly úgy dobták ki, hogy bronzérmet nyert a csapattal.
- Lejárt a szerződése.

- De egy szerződést meg lehet hosszabbítani.
- Ezt nem vitatom. Múltja, Vasas-kötődése ismert, most változtatnunk kellett, számunkra természetes, hogy rögtön rá gondoltunk. Úgy hiszem, ő sem rágódik már a múlton, bennünket is csak a jövő érdekel.

- Úgy érzi, ezzel le is zárult a belső csata, a ki kit győz le?
- Komjáti körül nem volt csata, ugyanakkor bízom benne, hogy a nyílt háborút, kicsit későn ugyan, de megfékeztük. Remélem, mostantól a nyugodt légkörű szakmai irányítás kerül előtérbe. Meggyőződésem, ha nincs a nagyfokú pénztelenség, nem korbácsolódtak volna fel az indulatok. Márpedig a pénz nagy úr, a szegénység meg romboló hatású lehet.

- Szegénységről beszél, miközben a liga közlése szerint a Vasas több mint ötvenmillió forintot költött a nyáron átigazolásokra. Nem lett volna célszerűbb ebből a pénzből Kabátékat megtartani, mintsem ismeretlen játékosokra tízmilliókat áldozni?
- Ez a kft. ügye, de nem hiszem, hogy reális a liga által közölt összeg. Inkább arról lehet szó, hogy ennyi hitelt vettünk fel a ligától. De tudja, mit?! Kérdezze meg a kft.-igazgatót, Penz Andrást! Ő tud erről bővebbet.

- Mi van a szponzorokkal, vagy inkább a befektetőkkel? Azt hallani, új tulajdonos érkezik a klubhoz.
- Valóban folynak a tárgyalások, jól haladunk, de egyelőre erről ennél többet nem mondhatok. Legfeljebb annyit, egy ideje számunkra világos, hogy csak igazi tulajdonosi szemléletű befektető tudja életben tartani a Vasast. Most ilyennel tárgyalunk.

Kiss László

Korábban:

Komjáti direktor nélkül tervezhet