Vágólapra másolva!
A Dunaferr labdarúgócsapata kellemetlen meglepetést szerezve nem jutott tovább az UEFA Kupa selejtezőjéből, miután a ciprusi 2-2-es, reményt keltő döntetlent követően a győri visszavágón 4-2-es vereséget szenvedett, és 6-4-es összesítéssel kiesett az Olimpiakosz Nicosiával szemben.

UEFA Kupa-selejtező, visszavágó:
Dunaferr - Olimpiakosz Nicosia (ciprusi) 2-4 (0-2)
Győr, 3500 néző
vezette: Lazarevszki (macedón)
Dunaferr: Petry - Kiss Gy., Bagoly (Lengyel, 46.), Éger, Molnár - Penksa (Nikolov, 13.), Zováth, Jäkl, Rósa - Tököli, Sowunmi (Baranyi, 65.)
Nicosia: Petridesz - Haralambosz, Kosztasz, Joannu (Sztavru, 92.) - Arisztokleosz, Djedovic, Hacsaturjan, Temisztokleosz (Assziotisz, 82.), Ciaklisz - Radoszavljev (Panagiotu, 95.), Kozlej
gól: Sowunmi (47.), Tököli (61.), illetve Kozlej (24.), Radoszavljev (36.), Temiszteklosz (58.), Arisztokleosz (63.)
sárga lap: Éger (31.), Molnár (62.) illetve Hacsaturjan (29.), Kosztasz (51.), Petridesz (54.), Kozlej (62.), Temisztokleosz (81.), Arisztokleosz (87.)

24. perc: Hacsaturján jobboldali beadása után Temisztokleosz lövését Petry csak kiütni tudta és Kozlej 5 méterről a kapuba passzolta a labdát (0-1).

36. perc: Gyors kontrából szerezte meg a második gólt a Nicosia: Temisztokleosz vezette rá a labdát Petryre, a kapus mellett középre gurított, és Radoszlavljev 5 méterről az üres kapuba helyezett (0-2).

A Dunaferr kezdett jobban, Zováth egy percen belül két gólt is szerezhetett volna. A játékrész közepén az első ciprusi akció góllal zárult, ami teljesen megzavarta a magyar együttest: pontatlan passzok, elképzelés nélküli játék jellemezte a dunaújvárosiakat. A hajrában a második vendégtámadás is góllal fejeződött be, nagyon nehéz helyzetbe hozva Egervári Sándor együttesét.

47. perc: Lengyel 25 méteres lapos lövését Tököli lekezelte a tizenhatoson belül, Sowunmihoz játszott, aki 10 méterről a bal sarokba helyezett (1-2).

58. perc: Temisztokleosz lépett ki a magyar védők közül és Petry mellett 12 méterről a bal alsó sarokba gurított (1-3).

61. perc: Tököli a tizenhatos jobb sarkáról szabadrúgásból a hosszú sarokba csavarta a labdát (2-3).

63. perc: Két ciprusi játékos vezette rá a labdát egy dunaújvárosi védőre, Petry is kimozdult Kozlejre, aki csapattársához passzolt, és Arisztotelosz 6 méterről az üres kapuba továbbított (2-4).

A ciprusiak a második félidő elején bekapott gyors gól után is ugyanolyan nyugodtan, fegyelmezetten játszottak, mint az első 45 percben. A dunaújvárosiak többet támadtak, veszélyes helyzeteket alakítottak ki, a vendégek azonban gyors kontrákkal szétzilálták a magyar védelmet és megérdemelt győzelmet arattak.

Egervári Sándor, a Dunaferr labdarúgócsapatának vezetőedzője: "Gyengén játszottunk, rosszul védekeztünk, a ciprusiak megérdemelten jutottak tovább. Gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk, sajnos nem sikerült fordítanunk. Gratulálok az Olimpiakosz Nicosiának."

Svetazar Sapuric, az Olimpiakosz Nicosia labdarúgócsapatának vezetőedzője: "Szerencsénk volt, mert az első félidőben a Dunaferr több gólhelyzetet dolgozott ki, de nem használta ki őket. A kontráink jól sikerültek, így 24 év után végre továbbjutottunk az első fordulóból.

Korábban:

A DVSC nyugodtan, a Dunaferr sérültek nélkül várja a visszavágót

Ajánlat: