Vágólapra másolva!

A címvédő Bayern München a H csoportban a Szpartak Moszkvával, a Feyenoorddal és a Sparta Prahával csatázik a továbbjutásért.

Az FC Tirol megóvta a Lokomotiv Moszkva elleni mérkőzését. Ha az orosz együttest utólag kizárják, vagy egy esetleges újrajátszást követően az osztrákok jutnak tovább, akkor az A csoportba kerül az Innsbruck a moszkvaiak helyére.

Az első forduló mérkőzéseit szeptember 11-én illetve 12-én rendezik, az utolsó körre október 30-án és 31-én kerül sor.

A csoport : Real Madrid (spanyol), AS Roma (olasz), Lokomotiv Moszkva (orosz), RSC Anderlecht (belga)

B csoport : FC Liverpool (angol), Borussia Dortmund (német), Dinamo Kijev (ukrán), Boavista (portugál)

C csoport : Arsenal (angol), Mallorca (spanyol), Schalke 04 (német), Panathinaikosz (görög)

D csoport : Lazio (olasz), Galatasaray (török), PSV Eindhoven (holland), Nantes (francia)

E csoport : Juventus (olasz), Porto (portugál), Rosenborg (norvég), Celtic Glasgow (skót)

F csoport : Barcelona (spanyol), Olympique Lyon (francia), Leverkusen (német), Fenerbahce (török)

G csoport : Manchester United (angol), Deportivo La Coruna (spanyol), Olimpiakosz Pireusz (görög), Lille (francia)

H csoport : Bayern München (német), Szpartak Moszkva (orosz), Feyenoord (holland), Sparta Praha (cseh)

Fotó: Reuters
Houllier és Hitzfeld, a Liverpool és a Bayern trénere pénteken Monacóban a Szuperkupa-döntőn megmérkőzik, de a BL-ben elkerülték egymást csapataik
Bayern München

A nemzetközi porondra három év szünet után visszatérő Schalke 04 vezetői sem voltak csalódottak. "Szurkolóink gyönyörű városokba kísérhetik el a csapatot és a továbbjutásra is komoly esélyünk van. Otthon, az új stadionunkban mindenkit megverünk és ha idegenben is sikerül pontot szereznünk, akkor ott leszünk a legjobb 16 között" - jelentette ki Rudi Assauer
menedzser.

Jorge Valdano, a Real Madrid klubigazgatója:
"Úgy érzem,, hogy az AS Roma és mi jutunk tovább a csoportból. A program is számunkra kedvezően alakult, mert az első meccsünkön rögtön Rómában lépünk pályára. Szerintem mindig jobb az elején túl lenni a legnehezebb feladaton. Ha véletlenül kikapunk Rómában, akkor még bőven marad idő a javításra, egy győzelem pedig óriási lökést adhat a folytatásra."

Peter Kenyon, a Manchester United klubigazgatója:
"Elégedett vagyok a sorsolásunkkal, mert nem kell nagyon messzire utaznunk és elkerültük azokat a csapatokat, melyek ellen az idegenbeli meccseinken a rendkívül nehéz időjárási körülményekkel is meg kell küzdeni. Ez lesz Sir Alex Ferguson utolsó idénye a csapat élén és szeretnénk minél jobb eredménnyel búcsúztatni. Nagyon fontos, hogy az első fordulóban semmiképpen se kapjunk ki az Olimpiakosz Pireusz otthonában."

David Moore, az UEFA Kupa-győztes FC Liverpool elnöke: "Nagyon örülünk neki, hogy megint elutazhatunk Dortmundba, ahol sikerült megnyernünk az UEFA Kupát. Remélem a BL-ben is kellemes emlékekkel távozhatunk a német városból. Ha sikerül idegenben megverni a dortmundiakat, akkor már csak óriási balszerencsével eshetünk ki az első körben. A Dinamo Kijevnek nem örülök, mert az ukrán fővárosban október közepén, számunkra szokatlanul hideg időben kell játszanunk."

A csoportmérkőzések programja