Vágólapra másolva!
Az újonc szombathelyi együttes péntek esti üllői úti vendégjátékával kezdődik a labdarúgó NB I hetedik fordulója.  Ugyancsak érdekes összecsapásnak ígérkezik az Újpest zalaegerszegi vendégjátéka, valamint a Videoton győri fellépése.

Mondhatnak bármit a klubvezetők, igazából úgysem tudnak kibújni a bőrükből. Ha nem megy a csapatnak, csak a vereségeket, a ponttalanságot kell heteken át magyarázni, mindig leváltják az edzőt, legfeljebb nem előbb, csak kicsit utóbb.

Így van ez, amióta a futball létezik a világon, s garantálni lehet, hogy az e heti nagy esküdözéseknek sem lesz sok teteje, ha mondjuk egyszer-kétszer még kikap az Újpest, a Kispest és netán a Győr. Mert ahogy koszorús költőnk mondta, a népet nem lehet leváltani, a fociban sem szokás a játékosok tucatját elzavarni.

Sokkal egyszerűbb és olcsóbb felmondani az edzőnek. Igaz, most - első lépésként nyilván - komoly büntetéseket helyeztek kilátásba a vezetők a futballistáiknak a három bajban lévő klubnál, de azt hisszük, ez nem sokat segít, hiszen három nap alatt nehéz megtanulni jól játszani, hacsak nem zsenik alkotják a csapatokat.

A magyar NB I 7. fordulója előtt igencsak aktuális kérdések ezek, s tegyük hozzá, a három érintett csapatnál már most belekerülhet az utolsó, vagy az utolsó előtti csepp a pohárba. Mert a ZTE egészen könnyen elverheti az Újpestet, a Debrecen is pont nélkül küldheti haza a kispestieket, és a Videoton is képes lehet a győri győzelemre.

Viszont beszéljünk a fociról is, ne csak a körülményeiről: egész jó kis meccs kerekedhet ki a nyitó találkozóból, hiszen a Fradi feljövőben van, a Haladás pedig szép és eredményes focit játszik mostanában. De az MTK-Sopron is érdekes lehet, mert a két csapat játékosai összesen hét gólt rúgtak a legutóbbi fordulóban. S ugyebár a gólokért járunk a stadionokba.

A Borsodi Liga 7. fordulójának programja
péntek: Ferencváros - Haladás (18.15, tv: Sport1 - vezeti Kiss B.)
szombat: ZTE - Újpest (16.45, m1 - Makai), Győr - Videoton (19, Ábrahám), MTK - Sopron (19.30, Drucskó)
vasárnap: Vasas - Dunaferr, (18.15, Sport1 - Bede), Debrecen - Kispest-Honvéd (19, Hajdó).

Katona Horváth János

Korábban:

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei
2001.08.19.