Vágólapra másolva!
A Liverpool már három góllal is vezetett, ám a  padlóról felálló Bayern az utolsó pillanatig küzdött az egyenlítésért. A BL-győztes azonban nem tudta ledolgozni a védelme megingásainak köszönhető tetemes hátrányt, így a lendületesebben és kreatívabban futballozó 'Pool megérdemelten hódította el a Szuperkupát.   

Európai Szuperkupa
Bayern München - Liverpool 2-3 (0-2)
Monaco, 13 500 néző
vezette: Melo Pereira (portugál)
Bayern München: Kahn - R. Kovac, Thiam, Linke, Sagnol - Salihamidzic (Santa Cruz, 72.), Hargreaves, Sforza (N. Kovac, 66.), Lizarazu - Elber, Pizarro (Jancker, 66.)
Liverpool:
Westerveld - Babbel, Henchoz, Hyypiä, Carragher - Gerrard (Biscan, 66.), Hamann, Riise (Murphy, 70), McAllister - Owen (Fowler, 84.), Heskey
gól: Salihamidzic (57.), Jancker (82.), illetve Riise (23.), Heskey (45.), Owen (46.)
sárga lap: Hamann (15.)

Heskey remek gólt lőtt
23. perc:

45. perc: Heskey pazar csellel húzott Linke és Kovac között, betört a büntetőterületre és az ötös bal sarkáról, a kirontó Kahn mellett a bal alsó sarokba gurított (0-2).

Az UEFA Kupa-győztes Liverpool kezdett aktívabban, a meghatározó játékosait - Effenberg, Scholl, Anderson, Kuffour - nélkülöző Bayern nehezen vette fel a mérkőzés ritmusát. Sforza képtelen volt hatékonyan szervezni csapata játékát, a Vörösök viszont többször már a saját térfelükön letámadták a münchenieket, ami azért is volt veszélyes a Bayernre nézve, mert a megszerzett labdákkal Owen rendre a kevéssé összeszokott, nehézkesen mozgó német védők mögé került. A szélvészgyors támadó már a negyedik percben majdnem gólt rúgatott Heskey-vel, de akkor az utolsó pillanatban még menteni tudott Thiam. A 23. percben aztán ismét csődöt mondott a bajor védelem, Owen lemásolta előző alakítását, beadása után Kahn teljesen kiszolgáltatott helyzetbe került Riisével szemben. Pár perc múlva Owen duplázhatta volna meg a 'Pool előnyét, de mellbe lőtte a kifutó német kapust. A szünetig azonban már nem tudta kihúzni a Bayern újabb kapott gól nélkül, a félidő zárásaként Heskey látványos egyéni alakítás után talált a kapuba.

46. perc: Owen lépett ki a balösszekötő helyén a rossz ütemben felugró Thiam mellett, majd öt méterről ballal a bal alsó sarokba terelte a labdát (0-3).

57. perc: Bayern-szöglet után Salihamidzic robbant be középre és hat méterről a léc alá fejelt (1-3).

82.perc: Jbb oldali beadást követően a liverpooli tizenhatoson belül Elber pöckölte a labdát Jancker felé, aki sikeresen elnyomta a mezét ráncigáló Babbelt, majd a kapu jobb oldalába csúsztatott (2-3

Nem unják az ünneplést

Korábban: