Vágólapra másolva!
A Division 1 ötödik fordulójában a Girondins Bordeaux labdarúgócsapata - amely a Debrecen ellenfele az UEFA Kupa első fordulójában - hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az Auxerre csapatával. Amúgy továbbra sem változott a helyzet, legalábbis ami az egykori sztárcsapatok szereplését illeti, hiszen a Monaco és a Marseille is folytatta mélyrepülését. Ebben a szezonban a Nantes is csatlakozott a várakozáson alul teljesítőkhöz, hiszen a legutóbbi bajnokcsapat ismét kikapott, és egy ponttal a tabella utolsó helyén áll.

Az OM-nél már a hét közepén is állt a bál, ami persze nem csoda az előző fordulók eredménytelensége láttán. A csütörtöki edzésen borult ki a bili, amikor is a klub sportigazgatója, Bernard Tapie megmagyarázta a trénernek, José Anigónak, hogy milyen szakmai hibákat követett el. Az edző persze kikérte magának a kioktatást, aminek az lett a következménye, hogy a másnapi edzést már nem ő vezette. A Bastia elleni találkozón a Marc Levy-Joszip Szkoblar páros ült a kispadon, de a csapat megint kikapott (ráadásul gólt sem szerzett), úgyhogy két eset lehetséges: vagy ők sem követték Tapie taktikai elképzeléseit, vagy pedig az egykori elnök tanácsai voltak rosszak.

Nem áll jobban az AS Monaco sem, amelynek Didier Deschamps a mestere, legalábbis egyelőre. Könnyen lehet ugyanis, hogy világbajnoki cím ide, Európa-bajnoki arany oda, az egykori világklasszist hamarosan felállítják, mivel a gárda katasztrofálisan szerepel. A nagyhercegség együttese ezúttal az újonc Lorient otthonában szenvedett vereséget, és ismét nem tudott gólt szerezni, vagyis az eddigi öt találkozóból mindössze egyen volt eredményes. Pedig az együttesben pályára lépett a legújabb szerzemény, az Evertontól kölcsönkapott Alex Nyarko is.

A leszereplők sorát az FC Nantes zárta, amelynél egyre nehezebb lesz megmagyarázni a gyászos eredményeket. Mindenesetre meglehetősen érthetetlen, hogy az a klub, amely két hónappal ezelőtt bajnoki címet szerzett, az új idényben eddig mindössze egy pont begyűjtésére volt képes. A Guingamp ellen ismét két másik támadó kezdett, de Frédéric da Rocha sem tudta megváltani a világot, és a sérülése után visszatért Éric Carriere sem bizonyult vezéregyéniségnek.

Tovább csökkentette viszont hátrányát a listavezető Lensszal szemben (amely csak ma vasárnap pályára) az Olympique Lyon, amely sorozatban negyedik győzelmét aratta. A lyoniak első találatát az a Steve Marlet szerezte, akit az angol élvonalbeli Fulham szeretne megszerezni. Az OL egyelőre állja a sarat, kérdés, Jean Tigana meddig srófolja fel az ajánlatban szereplő vételárat.

Division 1, 5. forduló:

Girondins Bordeaux - Auxerre 1-1 (1-0)
gól:
Pauleta (25.), illetve Lachuer (65.)

Bastia - Marseille 1-0 (1-0)
gól:
Beneforti (34.)

Guingamp - Nantes 1-0 (1-0)
gól:
Carnot (26.)
kiállítva: Armand (Nantes, 76.)

Lorient - Monaco 2-0 (2-0)
gól:
Druon (17.), Darcheville (29.)

Montpellier - Sochaux 0-0
kiállítva:
Belbey (Montpellier, 81.)

Paris SG - Rennes 3-0 (0-0)
gól:
Okocha (61.), Mendy (79.), Aloisio (82.)

Sedan - Metz 2-0 (0-0)
gól: Brogno (75.), Camara (90.)

Troyes-Lyon 0-2 (0-1)
gól:
Marlet (43.), Delmotte (89.)

Korábban: