Vágólapra másolva!
A múlt héten (ebben a szezonban először) Európa teljes élmezőnyéből lehetett válogatni, hiszen az olasz és a spanyol pontvadászat is megkezdődött. Nem véletlen, hogy a világválogatott legtöbb tagja ebből a két bajnokságból került ki, de természetesen nem ez volt az egyetlen kritérium a válogatásnál: megfelelő teljesítménnyel az angol vagy a francia pontvadászatból is be lehetett kerülni a csapatba.
Nacho González (spanyol, UD Las Palmas): A spanyol pontvadászat első fordulójában szigeti rangadót rendeztek, hiszen a Mallorca a Las Palmas fogadta. Kevesen gondolták volna, hogy a vendégek sima győzelmet arathatnak a Bajnokok Ligája résztvevője ellen, de éppen ez történt. A találkozó fordulópontja az volt, amikor a Las Palmas kapusa, Nacho González kivédte Alberto Luque tizenegyesét. A hálóőr később is bemutatott néhány bravúrt, és ezzel érdemelte ki, hogy bekerüljön a hét csapatába.
Cristian Zenoni (olasz, Juventus): Az előző szezon egyik meglepetéscsapatának, az Atalantának ikerpárja az új idényben már nem együtt játszik: Damiano maradt Bergamóban, míg Cristian kétszer is klubot váltott. Eredetileg az AC Milan vette meg, majd a milánóiak azonnal továbbadták őt a Juventusnak, cserébe Filippo Inzaghiért. Torinóban tudták, hogy mit csinálnak, hiszen Zenoni rögtön a kezdő tizenegyben találta magát, és a védelem jobb oldalán remek játékot nyújtott, még gólpasszt is adott.
Pascal Cygan (francia, Lille OSC): A kopasz középhátvédet a múlt héten egy alkalommal a nap játékosának is megválasztottuk, nem csoda, hogy a hét csapatába is bekerült. Cygan elsősorban a Bajnokok Ligájában az AC Parma ellen nyújtott teljesítményével érdemelte ki a világválogatottba való bekerülését, az olaszok ellen a második félidőben emberfeletti munkát végzett, amelyen megakadályozta, hogy a pármaiak újabb gólt szerezzenek, és ezzel kiverjék a Lille-t a BL-ből.
Walter Samuel (argentin, AS Roma): Nem a legjobban kezdte a szezont a Serie A címvédője, hiszen az AS Roma csak egy pontot szerzett a Hellas Verona otthonában. Mindenképpen kritika a csapat csatáraira nézve, hogy a meccs legjobbja a rómaiak védője, Walter Samuel volt. A fiatal argentin amellett, hogy remekül látta el védőfeladatát, még gólt is szerzett. Utóbbi meglehetősen szokatlan tőle, előbbi azonban egyáltalán nem, hiszen az előző idényben is kiválóan futballozott a védelem tengelyében.
Ian Harte (ír, Leeds United): A Leeds együttese a hét közben rangadót nyert az Arsenal ellen, és a győzelem értékét növeli, hogy mindezt idegenben érte el. A vendégek első találatát a balhátvéd Harte szerezte, természetesen szabadrúgásból, hiszen a játékos híre arról, hogy remek rúgótechnikával rendelkezik. Ezúttal nem erőből vette be David Seaman kapuját, hanem fineszes gólt szerzett, elcsavarva a sorfal mellett a labdát.
Miguel Angel Angulo (spanyol, Valencia CF): A Valenciát sokan féltették az új szezontól, mondván, Gaizka Mendieta és Héctor Cúper nélkül a gárda nem lesz képes olyan jó teljesítményre, mint az előző bajnokságban. A csapat azonban rácáfolt erre a Real Madrid legyőzésével, amelyhez Angulo győztes találattal járult hozzá. A támadó középpályás Cúper alatt csak elvétve lépett pályára, most viszont ismét fontos szerepe lehet a Valencia együttesében.
Augustine Okocha (nigériai, Paris-SG): A nyáron még úgy tűnt, hogy a nigériai labdaművész távozhat a Paris-Saint Germainből, mivel Luis Fernandez mester nem vele képzelte el kezdő csapatát, de Jay-Jay szép lassan visszajátszotta magát a tizenegybe. Elsősorban az Intertotó-kupában nyújtott remek teljesítményt, a Brescia ellen megint szédületes cselek egész sorozatát mutatta be, majd a bajnokságban is gólt szerzett a Rennes ellen.
Simone Perrotta (olasz, Chievo Verona): Az olasz bajnokság első fordulójának legnagyobb meglepetését az újonc Chievo Verona együttese okozta azzal, hogy idegenben győzte le a Fiorentinát. Ebben nem kis része volt a csapat védekező középpályásának, Perrottának, aki a veronaiak első találatát szerezte. Perrotta számára nem ismeretlen az élvonal légköre, hiszen korábban megfordult a Juventusban is, igaz, ott nem sokat játszott. Tavaly a Barinak adták kölcsön, majd a Chievo Verona vette meg, amelyben megtalálta a helyét.
Vicente (spanyol, Valencia CF): A hétvége rangadóját Spanyolországban rendezték, ahol a Primera División aranyérmének két várományosa, a Valencia és a Real Madrid csapott össze. A három pontot végül a hazaiak szerzeték meg, és a meccs egyik legjobbja fiatal középpályásuk, Vicente volt. A futballista kiválóan helyettesítette az argentin Kily Gonzálezt, nem csoda, hogy több olasz sztárklub is bejelentkezett érte.
Emile Heskey (angol, Liverpool FC): Az angol válogatott támadó remek hetet zárt. Klubcsapatával először a Bajnokok Ligája selejtezőjében lépett pályára, és gólt rúgott a finn Hakának, majd a Szuperkupa döntőjében Oliver Kahn hálóját is bevette - utóbbi találata igazi mestermunka volt. Végül a Bolton elleni bajnokin is gólt szerzett, igaz, itt csapata kikapott, de az ő teljesítményére nem lehetett panasz.
Patrick Kluivert (holland, FC Barcelona): A katalánok holland támadójának sokan megkérdőjelezték a helyét a kezdő tizenegyben az után, hogy a nyáron két újabb csatár jött a klubhoz Javier Saviola és Geovanni személyében. A Barca edzője, Carles Rexach azonban kitartott Kluivert mellett, aki a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Wisla Kraków ellen még nem villogott, de a Sevilla elleni bajnokin két klasszis góllal bizonyította, hogy még mindig érzi a kaput.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)