Vágólapra másolva!
Miután az angol Liverpool labdarúgócsapata szerződtette a Feyenoord lengyel válogatott kapusát, Jerzy Dudeket a holland sztáregyüttesnél felmerült, hogy Dudek helyére a NAC Breda kapusát, Babos Gábort szerzi meg a klub. Nos, a kontraktusból nem lett semmi, miután a Feyenoord sokallta a hálóőr vételárát.

Amint azt szerkesztőségünk megtudta, Babos Gábor neve valóban felmerült a Feyenoordnál, ám árát irreálisnak tartotta a klub. Érdeklődésünkre Sjoerd Bootsma, a Rotterdams Dagblad sportszerkesztője elmondta, várhatóan a Vitesse Arnhem kapusát, Edwin Zoetebiert igazolja le az együttes. Zoetebier tavaly hagyta el Rotterdamot, miután három év alatt gyakorlatilag csak a kispadot koptatta Dudek mögött.

Ami Babost illeti: a NAC Breda 10 millió guldent (mintegy 4 millió dollárt) kért a kapusért, plusz szerette volna az ügylet részeként még a Feyennord brazil védőjét, Tininhót is. Ezt nagyon soknak találta Jroen van den Herik, a Feyenoord elnöke, aki nemet mondott az ajánlatra. Az árbeli különbségre jellemző, hogy Zoetebier mindössze másfélmillió guldenbe kerül.

Pincési László

Korábban:

Rabóczki nem lesz a Salzburg kapusa