Vágólapra másolva!
Tény és való, amióta a börtönbüntetését és a közügyektől való eltiltását letöltő Bernand Tapie visszatért Marseille-be, az Olympique labdarúgócsapat ismét reflektorfénybe került. A negatív reklám is reklám, mondják a szakemberek. Nos, Tapie bohózatának újabb fejezete, hogy visszacsábította az általa öt hete kirúgott Tomiszlav Ivic vezetőedzőt.

Ivic, aki gyakorlatilag visszajáró vendég a dél-francia kikötővárosban,legutóbb áprilisban került a csapathoz a spanyol Javier Clemente helyett. Az edző elérte a célját, a Marseille az élvonalban maradt, ám amikor ez biztossá vált, a Sedan elleni sikert követően, július 26-án lemondott.

Hivatalosan szívproblémáival magyarázta mindezt, ám tudvalevő volt, hogy a játékosok nem szerették az edzésmódszerei miatt, sőt, összeveszett Tapie-val is. Az új edző Jose Anigo lett, akit Tapie kedden távolított el posztjáról. "Tisztában vagyok azzal, hogy velem és Iviccsel ismét diadalmas korszak köszönt Marseille-re. A legfontosabb, hogy Tomislav visszajött, mert ő álmaim edzője" - nyilatkozta szerényen a klubigazgató.

Ivic korábban edzősködött már Marseille-ben, az 1990-es évek elején európai kupadöntőbe vezette az együttest. De ült a Standard Liege, a Hajduk Split, az Ajax Amsterdam, az Anderlecht, a Galatasaray, a Porto, a Paris St Germain, az Atletico Madrid és a Benfica kispadján, sőt, volt már Horvátország, Irán és az Egyesült Arab Emírségek szövetségi kapitánya is.

Pincési László

Korábban: