Vágólapra másolva!
Háromórás, nyugodt repülőút után érkezett tegnap Tbiliszibe, a grúzok elleni, szombati világbajnoki selejtező visszavágójára labdarúgó-válogatottunk. Bokasérülése miatt Fehér Csaba nem utazott a csapattal, bár elképzelhető, hogy a védő szerdán, a románok ellen már tudja vállalni a játékot. A csapat csütörtökön tartja az első edzést.

Semmi izgalom, kérem, magyarok vagyunk. A legnagyobb békében és nyugalomban aludta végig Bicskei Bertalan a Tbilisziig tartó repülőutat, igaz, előtte délelőtt még mérgelődött kicsit. Reggel a Nap-kelte műsorában is kifejtette: nem igazán örült annak, hogy az egyik lap a lehetséges kapitányváltásról írt, meg is nevezve a feltételezett új jelöltet, Egervári Sándort. Az bosszantotta Bicskeit, hogy nem a grúz meccsel, hanem pletykákkal kell foglalkoznia a világbajnoki selejtező előtt.

De aztán hamar túltette magát az egészen, s lapunknak kijelentette: az újságíró ír, a kapitány meg jobb, ha a csapatával foglalkozik. Igaz, néha nyilatkoznia is kell, így aztán a szombati meccsel kapcsolatban elmondta: nagyon bízik a sikerben. Optimizmusát nem a budapesti eredmény, a 4-1-es magyar győzelem táplálja, sokkal inkább az ott mutatott játék.

"Nem én találtam fel, de igaz: minden meccs más" - mondta Bicskei. - "Így aztán azt próbálom a játékosokkal is megértetni, hogy ne a pesti eredményből induljunk ki. Már csak azért sem, mert a grúzok azóta kapitányt váltottak, aki aztán néhány új embert is meghívott a válogatottba. Az viszont inkább lehet kiindulási alap, hogy a grúzok nálunk sem álltak be védekezni, Tbilisziben pedig aligha próbálkoznak ezzel. Így aztán nagyjából azt kell játszanunk, amit az első meccsen."

A kapitány, mint mondta, arra is figyelmeztette játékosait, hogy a grúzok igenis tudnak futballozni, jó néhány remekül képzett labdarúgójuk van. Mi elsősorban csapatként nőttünk föléjük, a közteherviselésben voltunk jobbak, és ha most is működik a gépezet, fegyelmezetten játszunk, baj nem lehet.

Tbilisziben 28 fok és öt fotóriporter, valamint tucatnyi újságíró várta a csapatot. Sajtókörökben aztán hamar kiderült, hogy élénk az érdeklődés, a legtöbb lap máris kiemelten foglalkozik a meccsel, a furcsa című 11x11 újság például három oldalt is szentel a találkozónak. Az egyik tolmács szerint mindenkit nyugalomra int, hogy nem kell félni a magyaroktól, hiszen Puskás már nem játszik.

Így aztán ők is, mi is nyugodtak vagyunk. Egészen a mérkőzésig.

Burkovits Ferenc

Korábban:

Sorsdöntő meccsek előtt a válogatott

Csere a magyar keretben