Vágólapra másolva!

UEFA Kupa: újabb szabálytalanság az Elfsborgnál

Ismét zűr van a svéd Boras Elfsborg labdarúgócsapatának háza táján. Két és fél héttel ezelőtt Christian Lundström és Johan Karlsson jogosulatlan szereplése jelentett problémát, most pedig a pálya "keskenysége" okoz gondot.

Az európai szövetség csütörtökön arra kötelezte a klubot, hogy 66-ról 68 méterre szélesítse ki pályáját a szeptember 27-i, Legia Warszawa elleni UEFA Kupa-mérkőzés visszavágójára. Az átalakítás során a gyepet övező rekortánból "lopnak el" két métert mintegy 1,5 millió forintnak megfelelő összegért.

Az UEFA augusztus 13-án 3-0-ás gólkülönbséggel az észt Trans Narva javára igazolta az Elfsborg elleni UEFA Kupa-selejtezőt, mert a mérkőzésen 3-1-es győzelmet arató svédek első gólját szerző Lundström a 86. percig játszott, annak ellenére, hogy nem szerepelt a nevezési listán.

A klub Thomas Nyberg sportigazgató szívinfarktusa következtében kialakult fejetlenséggel magyarázta a mulasztást. A visszavágón aztán a svéd gárda 5-0-val biztosította továbbjutását.

Augusztus 16-án a Svéd Labdarúgó Szövetség is megbüntette az együttest, amiért Karlsson hat bajnoki és három kupatalálkozón jogosulatlanul lépett pályára.

Az előre nem nevezett játékos szerepeltetése miatt két pontot levontak a csapattól, amely így a kilencedikről egy helyet visszacsúszott a táblázaton.

Korábban:

A nap játékosa: Stefan Andreasson (Elfsborg)