Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott a szerdai elutazás után tegnap Bicskei Bertalan irányításával már a helyszínen, Tbilisziben készült és tanulmányozta ellenfelét, Grúzia csapatát a szombati világbajnoki selejtezőmérkőzés előtt.

Igaz, egyelőre nem testközelből, hanem csak felvételről. Csütörtök délelőtt ugyanis taktikai megbeszélést tartott a magyar küldöttség, s az együttes tagjai Bicskei Bertalan szövetségi kapitánnyal a grúz-olasz (1-2) és a magyar-grúz (4-1) találkozó felvétele alapján elemezték az ellenfél taktikáját.

Bicskei külön felhívta játékosai figyelmét arra, hogy bár csak a győzelem elfogadható eredmény, nem szabad hátul túlságosan kinyílni, mert a hazai támadók nagyon gyorsak. A szakvezető az olaszok példáját említette: ők is letámadták vendéglátóikat, de a felezővonalnál minden alkalommal három védő figyelt a két grúz csatárra.

A kapitány - magyar idő szerint - 16 órakor edzést tartott, amelyen különböző támadási variációk, illetve a kapura lövések gyakorlása szerepelt a programban.

Fotó: Reuters
Korsós Attila a németek ellen nem villogott (balra Rehmer látható)

Azt nem tudhatjuk, hogy ezeken Korsós Attilának jutott e kiemelt szerep, azt viszont igen, hogy szűk két hónapja, június 6-án a népstadionbeli, 4-1-es magyar sikerrel végződő vb-selejtezőn két akkora gólt lőtt a grúzoknak, amekkorákat ők is, mi is csak ritkán látunk. S most szombaton, szeptember 1-én újra jön egy grúz-magyar összecsapás Korsóssal is a színen, igaz, nem Budapesten, hanem Tbilisziben.

- Mondhatjuk azt, hogy pályafutása csúcsa volt a két hónappal ezelőtti mérkőzés? - kérdeztük az SV Salzburg ballábas magyar légiósától.
- A válogatottban mindenképpen, de klubszinten volt annyi meccsem, hogy biztosan akadt közötte is pár igazán jó.

- Grúz góljai óta viszont mintha egy, pontosabban "két csapásra" rendbe jöttek volna a dolgok ön körül: biztos helyet kapott a salzburgi gárdában, ott, ahonnan nem is oly régen még kölcsönadták.
- Tényleg számítottak ezek a gólok, hiszen mire visszamentem Ausztriába, már ott volt a videokazetta, s annak alapján mondták, hogy maradjak. Persze azért nem volt annyira könynyű, hiszen be kellett illeszkednem. Sikerült, s azóta három meccs alatt három gólt rúgtam.

- Mit gondol, a grúzok emlékeznek még két bomba találatára és külön készülnek önből szombatra?
- Nem volt olyan régen, hogy ne emlékeznének, de nem hinném, hogy külön rám állnának. Az biztos, hogy nehezebb mérkőzés lesz, mert tartanak, nemcsak tőlem, hanem az egész csapattól, ezért jobban védekeznek majd és kontrázni próbálnak.

- Három vb-selejtezőn 7 pont, ez kellene a pótselejtezőt jelentő csoport-2. helyhez. Melyik lesz a legnehezebb: Tbilisziben megverni a grúzokat, Budapesten a románokat vagy pontot szerezni Olaszországban?
- Minden meccs más és más, minden meccs nehéz. Ez is az lesz Tbilisziben, hiszen korántsem biztos a siker. Szerencse is kell hozzá, annak ellenére, hogy a grúzok számára már nincs komoly tétje.