Vágólapra másolva!

A Tirol idegenbeli 3-1-es veresége után hazai pályán 1-0-ra kapott ki a Lokomotivtól, majd megóvta a találkozót, mert a játékvezető kétszer adott sárga lapot a moszkvai Pimenovnak, de elmulasztotta kiállítani őt. A fegyelmi bizottság újrajátszást rendelt el, az oroszok tiltakoztak, ám a döntést pénteken a fellebbviteli testület is jóváhagyta. A mérkőzést szeptember 8-án kell megrendezni.

A Rangers azt kérte az UEFA versenybizottságától, hogy máshol rendezzék meg az orosz Mahacskala elleni idegenbeli találkozót. "A brit kormánytól kaptunk egy állásfoglalást, amely a zavaros politikai helyzet miatt nem ajánlja a nyugat-európai állampolgároknak, hogy Dagesztánba utazzanak, mert a térségben mindennaposak az emberrablások" - mondta Campbell Ogilvie technikai vezető. "Tudomásul vesszük az UEFA döntését, de a szurkolóinknak azt javasoljuk, hogy saját érdekükben erre a meccsre ne kísérjenek el bennünket."

"Számunkra is fontos a játékosok biztonsága" - jelentette ki Mike Lee, az UEFA kommunikációs igazgatója. "A pillanatnyi helyzet nem indokolja, hogy máshol rendezzük meg a találkozót. Figyelemmel követjük a dagesztáni eseményeket, és azonnal elhalasztjuk vagy semleges helyszínre visszük az összecsapást, ha bármi veszélyezteti a zavarmentes lebonyolítást."

Korábban: