Vágólapra másolva!
Az angol válogatott nem kis meglepetést okozott azzal, hogy Münchenben 5-1-re verte a német csapatot. A győzelemből a legnagyobb részt természetesen a mesterhármast rúgó Michael Owen vállalta, de nem szabad megfeledkezni Steven Gerrardról sem, aki szépségdíjas gólja mellett gólpasszt adott Owennak, és kiválóan futballozott.

Az FC Liverpool mindig is híres volt arról, hogy remek utánpótlással rendelkezik, és sok saját nevelésű játékos szerepel soraiban. Noha az utóbbi években a Vörösök is egyre több idegenlégióst igazoltak, azért jelenleg is jó néhány liverpooli játékos kergeti a labdát a csapatban. Az egyik legnagyobb tehetség közülük a középpályás Steven Gerrard, aki lassan a válogatottban is alapember lesz. Gerrard 1980. május 30-án született Liverpool Whiston nevű városrészében. Gyermekkorától kezdve a Vörösöknek szurkolt, nem csoda tehát, hogy itt kezdett el futballozni.

A keménykötésű játékosra hamar felfigyeltek, a nagycsapatban való bemutatkozása meglehetősen váratlanul történt. Első mérkőzését a felnőttek között ugyanis az UEFA-kupában játszotta a Celta Vigo ellen! A bajnokságban csak egy hónappal később, a Tottenham Hotspur ellenében debütált a Liverpool első csapatában. A szezon folyamán további tizenegy bajnokin lépett pályára, hol középpályás, hol pedig védő szerepkörben. Teljesítményére a nemzeti tizenegynél is felfigyeltek, így Gerrard hamarosan az utánpótlás-válogatott tagja lett. A legutóbbi idényben már alapembernek számított a Liverpoolban, és rendkívül erőszakos játékával (amelyet Paul Ince-éhez vagy Roy Keane-éhez hasonlítanak) a szurkolók kedvence lett.

A Sheffield Wednesday ellen végre megszerezte első gólját, és némi meglepetésre Kevin Keegan behívta őt a válogatottba is. Ott volt az Európa-bajnokságon, és a németek elleni mérkőzésen a mezőny egyik legjobbjának bizonyult. A hírek szerint a nyáron az Internazionale is szerette volna megszerezni, de a Liverpool edzője, Gérard Houllier semmi pénzért nem adná őt el. A tréner szerint a milánóiaknak Zanettit, Recobát, Vierit plusz egy jókora összeget kellene ajánlaniuk ahhoz, hogy megváljon Gerrardtól!

Korábban:

A nap játékosa: Agostinho (PSG)