Vágólapra másolva!
A magyar válogatott sajnos ott folytatta, ahol szombaton Grúzia ellen abbahagyta. Az ismét katasztrófálisan működő védelmünk hibáit kihasználva hamar kétgólos előnyt szereztek a románok, akik ezután ugyan jócskán visszavettek a iramból, de továbbra is könnyedén kerültek helyzetbe, míg Lobont kapujára csak Mátyus volt veszélyes. Budapesti vereségével a nemzeti tizenegynek már matematikai esélye sem maradt a vb-pótselejtező kiharcolására, és már csak Litvániát előzi meg a nyolcadik csoportban. 

Vb-selejtező, 8. csoport:
Magyarország - Románia 0-2 (0-2)
Népstadion, 5 000 néző
vezette: Dallas (skót)
Magyarország: Király - Korsós Gy. (Kabát, 46.), Sebők V., Juhár, Mátyus - Dárdai, Lisztes, Lendvai (Győri, 64.), Korsós A. (Füzi Á., 55.) - Horváth F., Tököli
Románia: Lobont - Filipescu (Kirita, 73.), Popescu, Radoi, Chivu - Contra, Sabau, D. Munteanu - Mutu - Ilie (Rosu, 75.), Niculae (Ganea, 81.)
gól: Ilie (11.), Niculae (27.)
sárga lap: Lendvai (7.), illetve Conta (6.), Radoi (60.), Chivu (80.)

Fotó: Reuters
Korsós György nem bírt a román támadókkal
1. perc:

4. perc: Ismét Mutu iramodott meg a magyar térfél közepén, Király teljesen indokotlanul mintegy húsz méterre kirohant a kapujából, Mutu elvitte mellette a labdát, de szerencsénkre kisodródott és elcsúszott a lövés pillanatában.

11. perc: Ilie ugrott ki a lesre játszó védők között és 20 méterről a kifutó Király felett, elegánsan, jobbal a jobb alsó sarokba emelt.

20. perc: Lisztes bal oldali szöglete után Mátyus hat méterről fejjel a bal kapufát találta el, a visszapattanő labdát pedig Sebők a kapu fölé lőtte.

22. perc: Dárdai cselezte magát tisztára a jobb szélen, az alapvonaltól középre ívelt, de a ötösnél érező Mátyus fejjel rosszul találta el a labdát, amely így jócskán elkerülte a kaput (0-1).

27. perc: Ismét csődöt mondott a mieink lestaktikája. Ezúttal Sebők ragadt be, az Iliétől kapott labdával kilépő Niculae elhúzta a labdát Király mellett, és tizenegy méterről a jobb felső sarokba bombázott (0-2).

33. perc: Radoi hét méterről lőtt a kapu fölé.

40. perc: Contra jobbról adott be, de lecsúszott a lábáról a labda, amelyet Király bravúrral ütött szögletre a keresztléc alól.

45. perc: Lisztes szöglete után Lobont röviden ütötte ki a labdát, Dárdai 12 méterről laposan lőtt, de a labda levágódott Filipescu lábáról.

47. perc: Filipescu rúgott lyukat saját tizenhatosán belül, Horváth Ferenc lecsapott a labdára, majd tizenegy méterről, senkitől sem zavartatva jobbal a középen álló Lobontba lőtte.

51. perc: Ilie huszonkét méterről kevéssel lőtt a jobb kapufa mellé.

78. perc: A csereként beállt Rosu vezette Királyra a labdát, de tizenhárom méterről a kimozduló kapus vállát találta el.

87. perc: Tököli szépíthetett volna, de tíz méterről, ballal leadott lövését kivédte az elvetődő Lobont.

Gellei Imre, a debütáló szövetségi kapitány a találkozó után elmondta: "A két ország labdarúgásában sok a hasonlóság, több közt jellemző a küzdés, ennek ma mi is megfeleltünk. Az ellenfél két helyzetét értékesítette, mi csak a helyzetkig jutottunk. Nem akármilyen feladat volt a pihent románokkal játszani, de dicsérem játékosaimat a küzdeni tudásukért. Példás hozzáállásukkal elégedett vagyok, a helyzekihasználással nem."

Georghe Hagi így értékelt: "Gratulálok a magyaroknak a mutatott erőkifejtéshez, saját csapatomnak pedig a mutatott játékhoz. Nekünk fontos volt a pontszerzés, de végig összpontosítva betertottuk a taktikát. Örülök, hogy én vezettem először sikerre román válogatottat Magyarországon."

A csoport állása:

1.

Olaszország

7

5

2

-

15-3

17

2.

Románia

7

5

-

2

9-6

15

3.

Grúzia

7

3

-

4

11-11

9

4.

Magyarország

7

2

2

3

14-12

8

5.

Litvánia

8

-

2

6

3-20

2

Az utolsó forduló műsora, október 6.:
Olaszország - Magyarország, Parma 20.45 ó
Románia - Grúzia